28 / 03 / 2024

Kayseri Mahallesi konsepti oluşturuldu!

Kayseri Mahallesi konsepti oluşturuldu!

Kayseri’de şehrin en önemli sivil mimari örneklerinden olan geleneksel Kayseri Evleri'nin yıkılıp kaybolmasının önüne geçilerek tarihi 'Kayseri Mahallesi' konsepti oluşturuldu.


Setenönü Mahallesi'ndeki eski Kayseri Evleri'nin restorasyonu ile oluşturulan Kayseri Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 7 konağın restorasyonu ile başlayan projenin bugün bir mahalleye dönüştüğünü belirterek, "Kayseri'nin sivil mimari alanındaki en güzel örneklerinden olan 7 konağın restorasyonu ile işe başladık. Ayakta kalan, son anda yakalayabildiğimiz bu eserleri restore ederek yıkılıp kaybolmalarının önüne geçtik. Ardından diğer bölümlerin ilavesi ile yüzyıl öncesinin Kayseri’sinden bir mahalle ortaya çıktı. Berberi, butik oteli, hamamı, mahalle bakkalıyla ve bizim eski atalarımızın büyüklerimizin yaşadığı konakların hayata kazandırılmasıyla çok güzel tarihi bir mekan oluştu" dedi.


Başkan Çelik, hem günümüz insanının hem de gelecek nesillerin, eski Kayseri Mahallesi'ndeki yaşantıyı burada görme imkanı bulacağını ve bu mahallenin de kültür yolunun en önemli parçalarından birisi olacağını sözlerine ekledi.


TOKİ Haber 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, TOKİ Kayseri kura