16 / 04 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatı Eylül'de başlıyor!

 Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatı Eylül'de başlıyor!

TOKİ tarafından yapılacak olan 320 yatak kapasiteli bina ile ilgili Elran ve Tema İnşaat ortaklığı ile 58 milyon 540 bin liraya sözleşme imzalandı. Binanın avam projesi 25 Ocak’ta tamamlandı. Geçtiğimiz gün tamamlanan uygulama projesi de onaylandı. Binanın inşaatına eylül ayının başında başlanacağı öğrenildi.



Kent merkezinde yer alan tek devlet hastanesi olan Kocaeli Devlet Hastanesi için yeni bir hizmet binası yapılması birkaç yıl önce gündeme gelmiş, 7 Kasım 2013’te gerçekleştirilen ihalede binanın maliyeti 58 milyon olarak belirlenmişti.  TOKİ  tarafından yapılacak olan 320 yatak kapasiteli bina ile ilgili Elran ve Tema İnşaat ortaklığı ile 58 milyon 540 bin liraya sözleşme imzalandı. Binanın avam projesi 25 Ocak’ta tamamlandı. Geçtiğimiz gün tamamlanan uygulama projesi de onaylandı. Binanın inşaatına eylül ayının başında başlanacağı öğrenildi.

 

SÖZLEŞME 2013’TE İMZALANDI

1999 depreminden sonra hasar gören ve acil servisi hala prefabrik yapı olan Kocaeli Devlet Hastanesi nihayet yeni binasına kavuşuyor. Birimleri farklı yerde olan, hasta ve çalışanlar için büyük sıkıntıya neden olan Devlet Hastanesi yeni bina için uzun süredir bekliyordu. Hastanenin hemen yanında bulunan Orman İşletme Müdürlüğü Lojmanları’nın bulunduğu arsa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş, Büyükşehir Belediyesi’de Orman İşletme Müdürlüğü için yeni lojman inşa ettikten sonra burada bulunan konutları yıkarak arsayı Sağlık Bakanlığı’na devretmişti.

 

İLERİ TARİHE ERTELENMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı bu alanda Kocaeli Devlet Hastanesi için yeni bir bina inşa etme kararı almış, 7 Kasım 2013’te yapılan ihale ile avam proje hazırlıkları başlamıştı. 2014 yılının başında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla yeni binanın temelinin atılacağı açıklanmış ancak temel atma töreni uygulama projesi yetiştirilemediği için ileri bir tarihe ertelenmişti. Aradan geçen 6 ayda uygulama projesi tamamlandı ve onay aldı. Yeni bina ile ilgili 2 ay içerisinde belediyeden ruhsat alınacak ve temel Eylül ayının başında atılacak.

 

320 YATAKLI OLACAK

Toplam 42 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan yeni hastane 6 katlı olacak. Yoğun bakım üniteleri ve acil servis dışında 320 yatağı olacak yeni hastanede bin 500 metrekarelik acil servis de yer alacak. 40 yoğun bakım ünitesinin olacağı hastanede bin 200 personel çalışacak. Yaklaşık 2 yıl sürecek inşaat çalışmalarının ardından tüm devlet hastanesi yeni yapılan 6 katlı hastane binasına taşınacak. İnşaat sırasında şu anda poliklinik ve başhekimlik binası olarak hizmet veren bina da yıkılacak. İnşaatın bitmesinin ardından Onkoloji Hastanesi dışında tüm birimler yıkılmış olacak.

 

YÖNETİM KONFERANS SALONUNA

Büyükşehir Belediyesi binaların yıkılmasının ardından oluşan alanda bin 200 araçlık otopark yapacak. Otoparkın üstü ise meydan olarak düzenlenecek. Temel atma törenin ardından hemen başlayacak inşaat çalışmaları için devlet hastanesinde hummalı bir çalışma başlatıldı. Yıkılacak olan poliklinik ve başhekimlik binası tamamen boşaltılarak A Blok'a taşınacak. İdari birimler, hastane yöneticisi ve başhekimlik birimleri ise A Blok'ta bulunan konferans salonuna alınacak. Konferans salonu geçici olarak bölmelere ayrılacak.


Manşet Kocaeli



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler