19 / 04 / 2024

Mardin'de 120 kişilik kız medresesinin temeli atıldı!

 Mardin'de 120 kişilik kız medresesinin temeli atıldı!

Midyat’ın Bağlar Mahallesi’nde yapılması planlanan bayanlara yönelik 120 kişilik medresenin sorumlusu Abdurrahman Kaya, üç yıldan beri 55 kız öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.


Mardin’in Midyat ilçesinde bayanlara yönelik Arapça ile eğitim, tefsir, hadis ve bütün İslami eğitimi verebilecek medresenin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.


Midyat’ın Bağlar Mahallesi’nde yapılması planlanan bayanlara yönelik 120 kişilik medresenin sorumlusu Abdurrahman Kaya, üç yıldan beri 55 kız öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Kaya, "Bir hayırsever aile tarafından üç yıl süreyle karşılıksız bize yer tahsis edilmişti. Ama yerimizin küçük olması ve taleplerin çok olması nedeni ile hayırseverlerin yardımı ile bir arsa aldık ve temeli şuanda atmış bulunmaktayız. Bir yıl içerisinde inşallah bitirmeyi planlıyoruz. Medresemiz 4 katlı ve bin 500 metrekare iç alanı olarak bayanlara yönelik 120 kişilik yatılı hafızlık hizmeti verecektir. Medresemiz iki bölümden oluşmakta birinci bölüm yatılı hafızlık diğer bölüm yediden yetmişe İslami eğitim alabilecek şekilde ilçe müftülüğünün desteği ile de hizmet verecektir” dedi.


Temel atma töreninde bir konuşma yapan ve medreselerin önemine dikkat çeken bölgenin tanınmış alimlerinden Molla İbrahim Akar ise, yeni bir sahabe nesli oluşturmak için bu medresenin temelinin atıldığını söyledi. Akar, "Bundan dolayı temeli atacağımız bu medresemiz Resulullah’ın (SAV) kurduğu o Süffe okulunun müfredatını inşallah bizlere hatırlatacak ve tekrar yaşatacaktır. Bu medreseler sayesinde toplumumuzda yaşanan bu olumsuzluklar bitecektir. Tabi bu konuda bizlere büyük görevler ve büyük işler düşüyor bu medresenin daha erken bitmesi için elimizden gelen yardımlarımızı esirgemememiz lazım . Herkes fedakarlık yapmalıdır, kimisi eliyle, kimisi diliyle, kimisi malıyla, kimisi kalemiyle bu medreseye katkı sunmalıdır" şeklinde konuştu.Temel atma töreni yapılan ikram ve dua ile sona erdi.


Milliyet