18 / 04 / 2024

Marmaris'teki çevrecilerden kaçak yapılara savaş!

Marmaris'teki çevrecilerden kaçak yapılara savaş!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren Marmaris Çevre Gönüllüleri Grubu başkanı Filiz Ersan bir basın toplantısı düzenleyerek yerel seçimler öncesi köylerde yapılan kaçak yapılara dikkat çekti...


Muğla’nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren Marmaris Çevre Gönüllüleri Grubu başkanı Filiz Ersan bir basın toplantısı düzenleyerek yerel seçimler öncesi köylerde yapılan kaçak yapılara dikkat çekti.


Ersan, bu yapılarla ilgili gerekli yerlere başvuru yaptıklarını kaydetti. Ersan, köylerdeki kaçak yapılaşmanın tahribatlara yol açtığını söyleyerek “Selimiye Mahallesi'nde körfez içinde, denize sıfır 2 dönümlük alanda 3 katlı ruhsatsız bir bina yapıldı. Seçimlerden bir süre önce bu yapının durdurulmasını sağladık. Ancak, seçim döneminde nasıl olduysa 2 dönüm arazi içerisinde çekme payı bile vermeden yapılan bu ucube yapı 3'üncü katını çıktı. Burası için gerekli başvurularımızı yaptık. Yeni bütün şehir yasasıyla buralar, artık köy değil mahalle oldu. Marmaris Belediyesinin bu mahallesindeki yapıya dur demesini istiyoruz. Artık köylerimizi ranta kurban etmeyeceğiz” dedi.


ORHANİYE’DE MARİNA ENFLASYONU


Ersan, Orhaniye Mahallesinde daha önce Yapımına başlanan iskele ve marinalarla ilgili de şunları söyledi. “Şubat ayı içerisinde Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla buradaki çekek yeri olmayan ancak iskele ve yat başlama yeri olarak hizmet veren yerler ile ilgili şikayette bulunmuştuk. 29 Şubat tarihinde cevaben bir yazı aldık. Ruhsatı bulunmayan bu iskelelerin ikisi için yıkım kararı çıktığı ve gerekli idari işlemlerin başladığı bilgisi bizleri çok sevindirdi. Bundan sonra para cezalarının ardından buraların yıkım kararlarının uygulanması için gerekli çalışmaları yürüteceğiz” dedi.



Hürışık Gazetesi