29 / 03 / 2024

Muğla'ya modern ağız ve diş sağlığı merkezi açılacak!

Muğla'ya modern ağız ve diş sağlığı merkezi açılacak!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nin prefabrik ek poliklinik binası ile 40 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezinin ihale sözleşmesi yapıldı. İhaleyi Magnesia Yapı İnşaat firması kazandı...


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin prefabrik ek poliklinik binası ile 40 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezinin ihale sözleşmesi yapıldı. 14 firmanın katıldığı ihaleyi, en uygun teklifi veren Magnesia Yapı İnş. San. Ltd. Şti. kazandı. 350 gün içinde tamamlanması planlanan binalar, 10 milyon 519 bin liraya mal olacak. 500 yataklı Muğla Devlet Hastanesi'nin ihalesininse yarın yapılacağı belirtildi.


Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yaptığı açıklamada 7 bin 852 metrekarelik kapalı alana sahip olacak modern binanın, 17 Aralık 2013 tarihinde ihalesinin yapıldığını söyledi. Ağız ve diş sağlığı merkezinin, hastane kampüsü içinde, acil servisin yan tarafında bulunan otopark üzerinde yapılacağını belirten Dr. Tekin, "Ek poliklinik binası ise eski acil tarafında, hastanenin iş ocağının bulunduğu alana yapılacak. İş iki aşamalı olup öncelikle ek poliklinik binası, işyeri tesliminden 120 gün içinde tamamlanarak hizmete açılacak. Ardından eski poliklinik binaları yıkılarak, 350 gün içinde diş hastanesi yapılacak. İhaleye 14 firma katıldı. Yapılan incelemede, ekonomik açıdan en uygun olan Magnesia Yapı firmasına iş 10 milyon 519 bin lira bedelle ihale edildi. 7 Şubat 2014 tarihinde sözleşme imzalandı, önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak." dedi. 


İl Sağlık Müdürü Tekin, TOKİ tarafından inşa edilecek 500 yataklı devlet hastanesinin ihalesininse yarın yapılacağını kaydederek, "Bu hastanemiz de 80 bin metrekarelik alana inşa edilecek. Ayrıca TOKİ tarafından yaptırılan 30 yataklı Köyceğiz Devlet Hastanemiz'in fiziki gerçekleşmesi yüzde 75 oranında bitirildi. 25 yataklı Datça Devlet Hastanesi'nin yapımı yüzde 40 oranında bitirildi ancak yükleniciyle TOKİ arasında yapılan sözleşmenin, yüklenicinin taahhüdünü yerine getirememesi nedeniyle feshedilip kalan kısım için bu ay yeni yüklenicinin belirleneceği ifade edildi. 20 ünitelik Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, fiziki ve nakdi olarak yüzde 63 olarak gerçekleşti. 100 yataklı Ortaca Devlet Hastanesi'nin ihalesi 22 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirildi ve yer teslimi yapıldı. 150 yataklı Bodrum Devlet Hastanesi'nin proje ihalesi, 2 Ocak 2013 tarihinde yapılarak MBY firmasında kaldı. Proje bitme aşamasında olup bakanlığımızca yüklenici firmaya jeolojik zemin etütleri yaptırılıyor." ifadelerini kullandı.


 

Elazığ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler