20 / 04 / 2024

Muratpaşa'da herkes binasını boyayacak!

 Muratpaşa'da herkes binasını boyayacak!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, dün Lara Balıkevi'nde, CHP Milletvekili aday adaylarına yönelik bilgilendirme toplantısında "Kent estetiği kentin kimliği ve turizm için çok önemli. Turizm kentinde renk uyumu olacak, binaların %70 beyaz kalanı ise diğer renkler olacak. 2017 yılında yalıtım teşviki nedeniyle herkes binasını boyayacak" şeklinde konuştu.


PAZAR yerlerinin şuan bir dağınıklık içerisinde olduğunu vurgulayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal," Pazar yerlerinde düzen ve intizam yok. Kimin hak sahibi olduğu yada olmadığı birçok yerde belli değil. Hepsini berrak bir statüye kavuşturacağız. Pazar yerlerindeki alışveriş iki katına çıkacak hem vatandaşımız hem de esnafımız rahat edecek. Pazar yerine düzen getirerek herkesin gelebileceği hale getirmeliyiz" diye konuştu. 


"ALTERNATİF KAPI BULUN"

Pazar yerlerinde kiraya verme kavramının biteceğini vurgulayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Pazar yerleri topluma ve kamuya ait olmalıdır. Mülk sahiplerinin temel mülkiyeti toplumun olması gerekir. Kamunun olmadığı zaman bin bir tane sorun ortaya çıkıyor. Pazar yerlerinde kiraya verme kavramı bitecek. Buradan kiraya veren kardeşlerime sesleniyorum, şuana kadar düzen böyleymiş fakat alternatif gelir kapısı bulun" dedi. 


"ESNAFIN HUKUKİ HAKLARI OLACAK"

Kamunun yerini kimse sonsuza kadar kiraya veremeyeceğini belirten Başkan Uysal, "Net söylüyorum kiraya verme işlemi noktalanacak. Bütün pazarcılar taksi plakası gibi hukuki hak sahibi olacaklar şuanda öyle değiller. Pazar yerlerinde şimdilik müthiş bir dağınıklık mevcut, düzen ve intizam yok. Kimin hak sahibi olduğu yada olmadığı birçok yerde belli değil. Hepsini berrak bir statüye kavuşturacağız. Pazar yerlerindeki alışveriş iki katına çıkacak hem vatandaşımız hem de esnafımız rahat edecek. Pazar yerine düzen getirerek herkesin gelebileceği hale getirmeliyiz. 

Belediyedeki çalışan kişi belirli standartlarda olmalıdır. Çalışmayan, verimsiz yada çalışanların performansını düşürenler olursa çıkarılabilir. İki maaş alan emekli insanlarımızla yollarımızı ayıracağız" diye konuştu. 


"HERKES BİNASINI BOYAYACAK"

Meydandan Mevlana kavşağına kadar olan binaların boyanması konusu ile ilgili konuşan Ümit Uysal, "Burası pilot bölge olarak seçildi ve herkesin görebileceği bir yer olduğundan dolayı çalışmalarımız başlayacak. Kent estetiği kentin kimliği ve turizm için çok önemli. Turizm kentinde renk uyumu olacak, binaların %70 beyaz kalanı ise diğer renkler olacak. 2017 yılında yalıtım teşviki nedeniyle herkes binasını boyayacak" şeklinde konuştu. 


"BELEDİYELERİN KARŞILAMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Önümüzdeki yıllarda sokak lambaların faturalarını belediyelerin ödeyecek olması konusuna değinen Başkan Uysal, "2018 yılında elektrik tüketimlerini ve sokakların faturalarını belediyelerin karşılaması mümkün değil. Maliyet olarak çok yüksek, benim bu konu hakkında bazı çalışmalarım oldu. Hepsini güneş enerjisinden karşılamak için bir çalışma düşündük, önce bir tarla kiralamanız gerekiyor yaklaşık 500 dönümlük, oraya yaklaşık 250 milyon euro yatırım yapmanız gerekiyor çünkü bunlar çok maliyetli konular. Sonra pil ile bu sorunu giderebilir miyiz diye düşündük o da çok maliyetli daha sonra ise falezlerin aydınlatılması gibi düşüncelere girdik" dedi. 


"İBADETHANELERİ TEMİZLİYORUZ"

İbadethaneleri periyodik olarak temizlediklerini hatırlatan Başkan Ümit Uysal, "Cami, Cemevi ve Kilise ayırmadan ibadethanelerimizi temizliyor, bakım ve onarımlarını yapıyoruz.İnsanlarımız, mahallelerimiz arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet üretmeyi sürdürüyoruz. İlçemizde bulunan toplam 140 Cami, Cemevi ve Kiliseyi periyodik olarak temizliyoruz. İlk işimiz Kırcami imar planını yapmaktı. Gece gündüz demeden çalışarak planı tamamladık. Kırcami İmar Planı askıya çıktı 30 yıllık hengame ortadan kalkıyor her iki meclisten geçti. 6 Martta askıdan inip Eylül ayı içerisinde bitecek. " diye konuştu


"TANITIMA PARA AYIRAMIYORUZ"

Önümüzdeki günlerde bir ilk yaşanacağını belirten Uysal, "Berlin Fuarında bir stant çalışmamız olacak. Uzun yıllardır turizmimizin tanıtım bütçesi son derece düşüktür. 

Turizmimiz talep oluşturmada bir gayret içerisinde değildir. Türkiye turizmi yılda yaklaşık 30 milyar dolar para kazanmasına rağmen tanıtıma ve talep yaratmaya para ayırmıyor" dedi. 


"ŞİDDETE DUR DİYECEĞİZ"

Dünya Kadınlar Gününün yaklaştığını hatırlatan Başkan Uysal,"Dünya Kadınlar Günü'nde 'Şiddete Dur' demek için hep birlikte şarkı söyleyeceğiz. Tüm kadınlarımızı bu çağrıya yanıt vermeye ve 'Şiddete Dur' demeye bekliyoruz.. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Antalya'da yaklaşık 5 bin kadın şiddete karşı şarkı söyleyecek " diye konuştu. 


"HALK İLE BİREBİR GÖRÜŞÜYORUZ"

Açılışlarda asıl olan tören yapmak değil insana hizmet etmek olduğunun altını çizen Uysal, "2015 yılı içerisinde 90 ayn noktada 265 bin metrekarelik park çalışmasını bitireceğiz. Turunç masa halkın günlük yaklaşık 250 şikayetini gideriyor. Vatandaşlarımızın sorunlarını birebir çözelim diye halk günleri düzenledik. Halkımızla karşılıklı oturarak sorunlarını dinleyip çözümler arıyoruz. Çok sayıda engelli vatandaşımız var bizler bunlara kayıtsız kalmıyoruz. Yaşlı evinde 750 kişi hizmet görüyor ve 4 tane daha açmayı düşünüyoruz. Yakında 3 mahallede halk çamaşırhanesi açılacak. Öğrenci evini açtık yakında 2 tane daha ve yaklaşık 600 kişilik yurt açacağız" dedi.

 

"MUHTARLAR EKİP ARKADAŞIMIZ"

Muhtarlar ile toplantıları iki ayda bir gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Uysal, "Katılımcı, demokratik yönetim anlayışımızın en önemli yansıması olan Muhtarlar Meclisimizde periyodik toplantılarımız devam ediyor. Muhtarlarımız bizim ekip arkadaşlarımızdır. Kentin ortak akimi böyle meclislerle oluşturuyoruz. Yapımı tamamlanan, 4 ayrı mahalledeki 4 parkı kullanımına açıyoruz" şeklinde konuştu. 


"30 BİN ÖĞRENCİYE ONLINE EĞİTİM"

İnsan yaşamını olumlu yönde etkileyen hizmetlerin başında eğitim geldiğini belirten Uysal, " 30 bin öğrenci için bilgisayar üzerinden ücretsiz eğitim olanağı sunmaya başladık. Sistemle; yüz binlerce ağaç kesilmekten kurtulurken, ailelerin, yardımcı ders kitapları mali yükü de kalkmış oldu. 

Her yaş grubundan kent yaşayanına yönelik projeler üretip, hizmetler sunuyoruz, ilk ve orta okul öğrencileri için de online eğitim projesini başlattık. Bizler huzurevcilikten ziyade yaşlı ev çalışmalarını sürdürmeliyiz. 7/24 engelli ve yaşlılar için çalışmaları artırmalıyız" dedi. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl