28 / 03 / 2024

Mustafa Dünar: Yeni Osmangazi'yi inşa ediyoruz!

 Mustafa Dünar: Yeni Osmangazi'yi inşa ediyoruz!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni Türkiye yolunda modern Osmangazi’yi inşa etiklerini söyledi. Birlik Vakfı Bursa şubesinin düzenlediği “Cuma Meclisi” programına katılan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi’de geçen 5 yıllık dönemde gerçekleştirdikleri çalışmalarla bu dönem yapacakları projelerin temellerini attıklarını söyledi.


Son sayımla birlikte nüfusu 813 262’ye yükselen Osmangazi’nin, Türkiye’nin 57 ilinden büyük olduğunu dile getiren Dündar, “Belediye olarak ‘İşimiz, gücümüz, Osmangazi’ diyerek çalışıyoruz. Geçen 5 yılda modern Osmangazi’nin temellerini attık. İlçe tarihinin en büyük hacimli ve bütçeli projelerini gerçekleştirdik. Hayata geçirdiğimiz projeler, modern mimarinin estetikle buluştuğu fonksiyonel projeler oldu. Çarşamba Pazarpark bunun en güzel örneği” dedi.


Osmangazi’de en büyük sıkıntının, hizmet üretebilecekleri boş kamu arazisinin bulunmayışı olduğunu yenileyen Başkan Dündar, “5 yılda 2 milyon metrekare alan kamulaştırırken, karşılığında 225 milyon lira kaynak kullandık. Yalnızca meydan ve sosyal tesis alanı oluşturabilmek için, 25 bin 694 metrekare alan karşılığında, 10 milyon 658 bin TL kamulaştırma bedeli ödedik” dedi.

Toplumun her kesimine ve her ihtiyaca göre kaynak bölüşümü yaptıklarını ifade eden Dündar, “Osmangazi’ye bu dönem 16 yeni spor tesisi kazandırırken, 145 tarihi mirası ayağa kaldırdık. 236 park ve çevre düzenlemesi, 58 bin metre imar yolu, 72 çıkmaz sokak açtık. Toplumumuzun her kesimi için ayrı ayrı sosyal ve kültürel faaliyet ile yatırımlar gerçekleştirdik” diye konuştu. Geçen 5 yıllık dönemde, hazırladıkları master plan ve kurdukları Şehircilik Akademisi ile Osmangazi’nin gelecek 30 yılını planladıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Bu dönem çalışmalarımız, ‘İnsan, şehir ve demokrasi’ üçgeninde sürecek. Spor, sanat, kültür, sağlık, eğitim, tarihi mirasın korunup yaşatılması gibi, hayatın her alanına hitap eden projeler geliştiriyoruz. Ortaya koyduğumuz şehircilik vizyonu ile ‘yeni Türkiye yolunda yeni Osmangazi’nin temellerini attık ve çok şükür şimdi de hızla yeni Osmangazi’yi inşa ediyoruz” dedi. Yeni dönemde çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler için ayrı ayrı projeler ürettiklerini ifade eden Dündar, “Bu projelerimizin içerisinden de 16 vizyon proje belirledik. Demokrasi üst kimliğinde projelerimizi ‘şehir ve insan’ başlığı altında topladık” dedi. 16 vizyon proje içerisinde yer alan, başta kentsel dönüşüm olmak üzere, panorama 1326 Bursa, Uludağ Endemik Parkı, Adrenalin Park, Kaliteli Yaşam Merkezi gibi şehir ve insan odaklı projeler hakkında ayrıntılı bilgi veren Başkan Dündar, “Bu dönem, şehir ve insan merkezli projelerimizi bir bir hayata geçirerek, Osmangazi’deki değişim ve gelişimi başlatıyoruz. En önemli projelerimizden birisi olan ve sadece Osmangazi değil, Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek Soğanlı kentsel dönüşüm projemizde yakında kazmayı vuracağız” dedi. Birlik Vakfı Bursa Şube Başkanı Mustafa Bayraktar, program sonunda Başkan Dündar’a gecenin anısına bir plaket vererek teşekkür etti.



Milliyet 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri