25 / 04 / 2024

Mustafa Toprak yatırımcıları Aliağa OSB'ye bekliyor!

Mustafa Toprak yatırımcıları Aliağa OSB'ye bekliyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni gezerek incelemelerde bulundu. Toprak Aliağa OSB'yi ziyaretinde, "Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde önemli fırsatlar bulunuyor" dedi


İzmir Valisi Mustafa Toprak Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni gezerek incelemelerde bulundu. Vali Toprak'a OSB ziyaretinde Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Adnan Saka, ALOSBİ Bölge Müdürü Bülent İlktuğ da eşlik etti. Toprak, Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde önemli fırsatlar bulunduğunu söyledi.


Çalışan çok az

Saka, "Hiçbir şekilde devlet katkısı almadan tamamen kendi öz kaynaklarımız ile gerçekleştirdiğimiz bu altyapı çalışmaları ile birlikte Aliağa OSB'yi yatırımcılarımız için bir cazibe merkezi haline getiriyoruz" dedi. Vali Toprak ise, "Burası görmüş olduğum OSB'ler arasında imrendiğim nadide yerlerden bir tanesi ancak bu kadar güzel planlanmış ve altyapısı tamamlanmış bir OSB'nin doluluk oranının düşüklüğü üzüntü vericidir. Ben size buradaki göstermiş olduğunuz başarı ve üstlenmiş olduğunuz sorumluluktan dolayı teşekkür ediyorum. 250 milyon TL'nin üzerinde yapılan yatırımın sonucu bin 500 kişinin burada çalışıyor olması yapılan yatırımın heba olması demektir" diye konuştu. 


Yeni limanlar

ALOSBİ'de önemli fırsatlar bulunduğunu dile getiren Toprak, "Yakın bir zamanda geçecek Çanakkale otoyolunun hemen Aliağa OSB'nin önünden planlanması yine Bergama'ya ve Çandarlı'ya gidecek olan tren hattının buradan geçecek olması, Aliağa'da yapımı devam etmekte olan körfez içerisinde Petkim'in ve civarındaki diğer 5 limanı da dikkate aldığımızda Aliağa OSB önemli fırsatları üzerinde barındırıyor. Yatırımcılarımızı İzmir'e ve Aliağa'ya beklediğimizi bir kez daha buradan deklare ediyoruz. İnanıyorum ki Aliağa OSB mevcut altyapısı ve fırsatları ile gelecekte hem İzmir'in hem de ülkemizin gözbebeği OSB'lerden birisi olmaya da namzettir. Ayrıca Aliağa OSB'nin nitelikli ve yetişmiş iş gücünü karşılamak için bizim İş-Kur'un imkanlarını buraya seferber etme noktasında özellikle çalışmalarımıza yön vereceğiz" dedi.



Yeni Asır