19 / 04 / 2024

Ödemiş Saraçoğlu Toplu Konutları'nda tapular dağıltıldı!

Ödemiş Saraçoğlu Toplu Konutları'nda tapular dağıltıldı!

Ödemiş’te belediye tarafından yapılan Saraçoğlu Toplu Konutlar’da tapular sahiplerini bulmaya devam ediyor. 8 Ocak 2014 tarihinde yapılan kurada ev sahibi olmaya hak kazanan 20 aile, tapularını almaya başladı...


Ödemiş’te belediye tarafından yapılan Saraçoğlu Toplu Konutlar’da tapular sahiplerini bulmaya devam ediyor. 8 Ocak 2014 tarihinde yapılan kurada ev sahibi olmaya hak kazanan 20 aile, tapularını almaya başladı. Tapu Müdürlüğü’nde işlemlerini yapan vatandaşlar, mutluluklarını yakınlarıyla paylaştılar.


Ödemiş Belediye başkanı Bekir Keskin, “Ödemiş Belediyesi olarak dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olmaları için kendi özkaynaklarımızla yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Saraçoğlu Konutları projesini gerçekleştiriyoruz. Emmioğlu ve Umurbey mahallelerini kapsayan projenin ilk etabı 18.920 m² alanda uygulanıyor. 11 bloğun yer alacağı ilk etaptaki blokların yapımı tamamlandıkça, noter huzurunda yapılan çekilişle daire sahipleri belirlenerek, tahsis ediliyor. Bugüne kadar yapımı tamamlanan dört blokta 74 aile konut sahibi oldu” dedi.


Projenin ilk etabının uygulandığı Tariş ile anlaşma sağlayan Ödemiş Belediyesi, proje alanında yer alan 20 mülk sahibinin 17’si ile kentsel dönüşüm için anlaşma sağladı. Fabrika Caddesi üzerinde yer alan ve anlaşma yapılan mülk sahiplerinin evleri de Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılmaya başlandı. Projenin birinci kısmında yer alan “müşterek methal” davasında sona yaklaşıldığı ve davanın sonuçlanmasından sonra bu alan içinde kalan blokların tapularının da verileceği bildirildi.


Ege Olay