24 / 04 / 2024

Öncelikle imarlı alanların uygulamalarının bitmesi gerek!

Öncelikle imarlı alanların uygulamalarının bitmesi gerek!

Gaziantep'te Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, konut fiyatları sürekli artan kentte sanıldığının aksine yeni imar alanlarına ihtiyaç olmadığını, öncelikle imarlı alanların uygulamalarının bitmesi gerektiğini söyledi.


Gaziantep'te Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, konut fiyatları sürekli artan kentte sanıldığının aksine yeni imar alanlarına ihtiyaç olmadığını, öncelikle imarlı alanların uygulamalarının bitmesi gerektiğini söyledi. Fadıloğlu, "Şehrin yeni imar alanlarına ihtiyacı yok. Önce hazırdaki imarlı bölgelerinin uygulanması lazım. Önce buralara yol ve alt yapı çalışmaları yapılmalı. İmar zaten yapılmış, önemli olan insanların gidip oraya bina yapacak cazibeyi sağlamak" dedi. 


TOKİ'NİN EKSİKLERİ GİDERİLDİ 

TOKİ konutlarında genelde sosyal donatı alanlarının olmadığını, sadece barınma amaçlı yapıların yapıldığını anımsatan Fadıloğlu, "Beylerbeyi bölgesinde öyle yapıldı. Biz şimdi oranın sosyal donatılarını tamamladık. Şehre gidiş gelişi en aza indirmek lazım ki trafik ve diğer yoğunluğun giderilmesine katkısı olsun. Kendi yaptığımız konutlarda en çok buna dikkat ediyoruz" diye konuştu. 


VEFA HİZMETİ ÖNEMLİ 

En çok 'Vefa Hizmeti'ne önem verdiğini söyleyen Fadıloğlu, "Yalnız yaşayan yaşlılarımızın yaşam kalitesini iyileştiriyoruz. Evinin genel temizliğinden, saç-sakal tıraşına, tırnağının temizliğinden banyosuna varana kadar tüm hizmetini görüyoruz. Rutin olarak yaptığımız bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum. Çok kutsal bir hizmeti ifa ediyorlar" şeklinde konuştu. 


ZENGİNE TAZİYE EVİ YOK 

İmarlı lüks konutların olduğu bölgelerde taziye evi gibi hizmetleri götürmemekle eleştirildiklerini belirten Fafıloğlu, "30-40 metrekarelik evlerde barınanların olduğu yerler dururken 200-300 metrekarelik konutların bulunduğu konutlara taziye evi yapamam. Her site kendi içinde bu tür yerleri yapmalı. Adam trilyonluk miras bırakmış ama taziyesine geleni evine almıyorlar, böyle bir şey olamaz. Oralarda taziye evi yapamayız. Yine taziye çadırını, çayını şekerini gönderiyoruz ama oraya bina yapmamız yoksullara haksızlık olur" dedi. 


Sabah



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016