19 / 03 / 2024

Ordu - Giresun Havalimanı'nın pistine stonmastik serilecek!

Ordu - Giresun Havalimanı'nın pistine stonmastik serilecek!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu-Giresun Havalimanı 'nın pistinin asfaltının bittiğini, gelecek günlerde piste Türkiye'de ilk defa Ordu-Giresun Havalimanı 'nda uygulanacak stonmaştık (aşınma tabakası) serileceğini söyledi.


Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu-Giresun Havalimanı'nın pistinin asfaltının bittiğini, gelecek günlerde piste Türkiye'de ilk defa Ordu-Giresun Havalimanı'nda uygulanacak stonmastik (aşınma tabakası) serileceğini söyledi. 


Vali Kenan Çiftçi, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Havaalimanı pistinde asfalt bitti, sadece piste stonmastik uygulanacak, Bu sadece Türkiye'de bu havalimanında uygulanan bir yöntem yani uçak indiğinde hissetmeyeceğiniz, 25 yıl garantisi olan uzun süreçli bir yol burada bahara doğru uygulanacak" dedi, Ordu'da yatırımlarını ve sektöre! gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan Koordinasyon Kurulu toplantısı Ordu Valisi Kenan Çiftçi, başkanlığında yapıldı. 


Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan il Koordinasyon Kurulu toplantısına, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı, Vali Kenan Çiftçi, yaptığı açılış konuşmasında Ordu'daki yatırımları değerlendirdi. Çiftçi, konuşmasında şunları kaydetti: "Öncelikle 2014 yılının ilk koordinasyon toplantısı ilimize hayırlı uğurlu olsun. Tabii kı Ordumuz gelişiyor ve büyüyor. Geliışip ve büyürken aynı zamanda güzelleşiyor. Yollarla ilgili ciddi bir aşama kaydedildiği görülüyor. Ciddi bir gelişmenin olduğunu görüyoruz. Ünye çevre yolu açıldı. Bazı noktalan var tamamlanmaya çalışılıyor. Ünye çevre yolu şu anda yolumuzu yarım saat kısalttı Ordu Çevre Yolu bu da son sürat gidiyor, Bu yılın sonunda çevreden en azından bir yol veririz diye düşünüyorum, Bu yeterli değil, bizim Ünye ve Ordu çevre yolu açıldığında Fatsa bir boğaz haline gelecektir, Bununda ilgili hızla arkadaşlarımız çalışır. Bizim için 140 yıllık hayal dediğimiz dere yolu da hızlıca devam ediyor. İnşallah bu yılın sonunda oradaki trafiği de rahatlatırız diye düşürtüyoruz. Diğer yatırımlarda devam ediyor. Çikolata park projesi ihaleye çıktı. Oda bölgemizin prestij projelerinden bir tanesidir. İlimizin tanıtan diğer projelerden bir tanesi de botanik park. Bununla ilgili para sıkıntıları vardı. Bu yıl para sıkıntısı kalmadı bütçeye dahil edileli." Türkiye'nin İlk havaalanında bir ilk Türkiye'de ilk defa piste stonmastik serilecek 


Manşet



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı