25 / 04 / 2024

Şanlıurfa Piazza AVM'de kariyer günleri başladı!

 Şanlıurfa Piazza AVM'de kariyer günleri başladı!

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği işbirliğinde düzenlenen “Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri” adlı fuarın beşincisi, bölgenin buluşma noktası Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi...



32 üniversite geleceğini planlayan öğrencilerle Piazza’da buluştu.


Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği işbirliğinde düzenlenen “Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri” adlı fuarın beşincisi, bölgenin buluşma noktası Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Geleceklerini planlayan öğrenciler, aileleri ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen üniversitelerin stant kurduğu Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, büyük bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.


Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, 3 gün sürecek Kariyer Günleri’nin açılışındaki konuşmasında, doğru meslek seçmenin doğru yaşam biçimi seçmek olduğunu belirterek, böyle bir organizasyona katkı sunan herkese teşekkür etti.


Yılmaz, 32 üniversitenin katılımıyla Şanlıurfa Piazza’da düzenlenen ve 3 gün boyunca devam edecek “Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri”nde birçok üniversiteli gencin gelecekle ilgili kararlarını alma fırsatı bulacağına inandığını vurguladı.


GENÇ NÜFUS


Yılmaz, Şanlıurfa nüfusunun yaş ortalamasının 18.9 olduğunu belirterek, “Dolayısıyla 700 bine yakın öğrencisi olan bir iliz. Bu tür etkinliklerin öğrenci potansiyeli belki hiçbir ilde olmadığı kadar yüksek olan Şanlıurfa için son derece önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.


Vali Yardımcısı Yılmaz, programa gelirken kendi lise yıllarının aklına geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:


“Bizim dönemimizde bu tip etkinlikler yoktu. Ankara’da okumuş, Ankara’da lise öğrenimini devam ettirmiş biri olmama rağmen Şanlıurfa’daki öğrencilerimizin, üniversite adaylarımızın bu anlamda şanslı olduğunu düşünüyorum. Üniversiteler, takdir edersiniz ki hayata açılan kapılardır. Artık belki insan hayatında eğitimin öğretimin sonu, sınırı yok ama belki lise sonrası eğitimi noktalayacağımız son kapı. O açıdan bu kapıya gidişin ya da bu kapıya açılan yolların tercihler ya da tanıtım noktasında son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir öğrencinin vereceği en önemli karar meslek seçimidir. Bu açıdan bu etkinlik öğrencilerimizin karar vermesine yardımcı olacaktır. Öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”


YOĞUN KATILIM


Her öğrencinin hayatı boyunca yapacağı en önemli tercihlerden biri olan meslek ve üniversite seçimine kılavuzluk edecek olan fuara, üniversite hazırlık sürecinde olan tüm öğrenciler ve velileri yoğun bir katılım gösterdi.


Fuara katılan adaylar, sahip oldukları bilgi ve beceriler doğrultusunda seçecekleri meslek alanı ile öğrenim görecekleri üniversite ve şehrin seçimine karar vermelerinde bu fuarın oldukça etkili olduğu belirttiler.


Fuara katılan üniversiteler şunlar:


Harran Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Kilis 17 Aralık Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Kto Karatay Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Muş Üniversitesi, Uluslar Arası Kıbrıs Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi.


Törene; Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Türkiye İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, müdür yardımcıları, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarmış, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Özel, öğrenciler, aileleri ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.




Malatya Gerçek