19 / 04 / 2024

Sebahattin Akkaya: Kentsel dönüşümün kimseyi mağdur etmeyecek!

 Sebahattin Akkaya: Kentsel dönüşümün kimseyi mağdur etmeyecek!

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kentte yapılacak kentsel dönüşümün kimseyi mağdur etmeyeceğini söyledi. Başkan Akkaya, "Bu çalışma örnek bir çalışma olacak. Hiç kimsenin endişe etmesine gerek yok...


Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kentte yapılacak kentsel dönüşümün kimseyi mağdur etmeyeceğini söyledi. Depremevleri Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Akkaya, "Bu çalışma örnek bir çalışma olacak. Hiç kimsenin endişe etmesine gerek yok. 


Mülk sizin mülkünüz. Biz öncelikle belediyeye ait memurevlerinde çalışma yapacağız. Orası l'inci Etap olarak tamamlanacak. Oralar bittikten sonra durumu göreceksiniz. Oraya isterseniz geçici olarak sizleri taşıyacağız. Ondan sonra diğer taraflarda çalışma yapacağız. Hiç kimsenin endişe etmesine, tasalanmasına gerek yok" dedi. "Belediye vatandaşını kandırmaz" diyen Akkaya "Belediye vatandaşın üzerinden para kazanma gibi bir davanın peşine düşmez. Bana inanın, bana güvenin" dedi. Depremevleri bölgesinin 2008 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini anlatan Başkan Akkaya, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılıksız kira yardımı yapıyor. Vatandaşlardan yıkım parası talep edilmeyecek. 65 metrekarelik evlerinize karşılık 80 metrekarelik daireler verilecek. Daha büyük daire isteyenden farkı alınacak" dedi. 


Habertürk Gazetesi