19 / 04 / 2024

Seferihisar'da rüzgar santrali kurulacak!

 Seferihisar'da rüzgar santrali kurulacak!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam Seferihisar'ın Turgut Köyü'nde 1. derecede doğal sit alanında kurulacak rüzgar santrali için imar planın değiştirildiğini belirtti. Bölgede 14 megawatt gücünde 7 adet rüzgar türbininden oluşan santralin önü açıldığını söyledi.



CHP  İzmir  Milletvekili Musa Çam’ Seferihisar'ın Turgut Köyü'nde 1. derecede doğal sit alanında kurulacak rüzgar santrali için imar planın değiştirildiğini ve konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı değişiklik ile bölgede 14 megawatt gücünde 7 adet rüzgar türbininden oluşan santralin önü açıldığını söyledi. Çam, değiştirilen bu projede Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin ne tür bir yol izleyeceği hakkında bilgilerinin olmadığını ve bunun bir an önce açıklamasını istediğini kaydetti.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı uygulamada insanların kafasında soru işareti bıraktığını vurgulayan Çam, “Projeyi gerçekleştireceği belirtilen işadamının 17 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen işadamları arasında yer alıyor. Projenin bu iş adamına vermesinde yolsuzluk süreci mi imkân sağladı? Bakanlığını imar planın değiştirilmesinde hangi gerekçeye dayandırıldığını bilmiyoruz. Bu bölge Sakin Şehir” unvanı olan ve uluslararası alanda öneme sahip bir ilçede kurulması planlanan başka RES var mıdır bunların kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Kurulacak olan rüzgâr santralinde doğanın tahrip edilecektir fakat doğanın ne kadara tahrip edileceğini konusunda kaygı yaşıyoruz” diye konuştu.


 


Yenigün