18 / 04 / 2024

Tarihi Yeni Sadık Bey Oteli restorasyon bekliyor!

Tarihi Yeni Sadık Bey Oteli restorasyon bekliyor!

İzmir'in tanınmış ailesi Uşakizadeler'e ait Basmane Oteller Sokağı'nda Atatürk'ün eşi Latife Hanım ve onun babası Muammer beyin dünyaya geldiği aynı zamanda ünlü edebiyatçı Halit Ziya Uşaklıgil'in de bir süre oturduğu Yeni Sadık Bey oteli, 2014 yılında kiracısı tarafından basit onarım raporu ile tadilata alındı. Aylardır restorasyon çalışmaların başlamadığı konağın durumu her geçen gün daha da kötüye gitti.


Basmane Oteller Sokağı'nın girişinde tarihi Yeni Sadık Bey Oteli'nin tadilatı bir süre önde durduruldu. Adeta kaderine terkedilen tarihi yapının bir an önce İzmir'e kazandırılması isteniyor...


İzmir'in tanınmış ailesi Uşakizadeler'e ait Basmane Oteller Sokağı'nda Atatürk'ün eşi Latife Hanım ve onun babası Muammer beyin dünyaya geldiği aynı zamanda ünlü edebiyatçı Halit Ziya Uşaklıgil'in de bir süre oturduğu Yeni Sadık Bey oteli, 2014 yılında kiracısı tarafından basit onarım raporu ile tadilata alındı. Ancak Konak Belediyesi yapılan işin tarihi konağa zarar verdiği gerekçesiyle çalışmaları durdurup binayı mühürlendi. Aylardır restorasyon çalışmaların başlamadığı konağın durumu her geçen gün daha da kötüye gitti. 


Latife Hanım'ın eşyalarının da sergileneceği bir müzeye dönüştürülmesi düşünülen konakla ilgili hala harekete geçilmemesini eleştiren İzmirliler, hem Latife Hanım'ın hayatta olan ve otelin altındaki dükkanlardan gelir elde eden yakınlarına hem de yetkililere seslenerek bir an önce gerekli restorasyon izinlerinin alınarak çalışmaların başlamasını ve tarihi konağın göz göre göre zarar görmesine izin verilmemesini istedi.



Hürriyet