29 / 03 / 2024

TOKİ Başkanı Balıkesir'deki devlet hastanesi inşaatını inceledi!

TOKİ Başkanı Balıkesir'deki devlet hastanesi inşaatını inceledi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte, tamamlandığında Türkiye’nin en büyük hastanelerinden biri olacak Balıkesir 850 yatak kapasiteli yeni Devlet Hastanesi inşaatını inceledi.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na hastane şantiyesinde sinevizyon gösterimi ile birlikte inşaatın teknik bilgileri ve yapım süreci ile ilgili kapsamlı bir brifing verildi. Ardından Bakan Müezzinoğlu, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile birlikte, hastane inşaatında saha incelemesinde bulundu.


Sağlık Bakanlığı ile TOKİ işbirliğiyle inşa edilen Balıkesir 850 yatak kapasiteli Yeni Devlet Hastanesi ihtiyaç halinde bin 154 yatak kapasitesine çıkarılabilecek şekilde tasarlandı. 5 yıldızlı otel konforundaki hastanenin renk ve ışıklandırmasından, güneş ışığından faydalanmasına kadar tüm detayları hasta morali düşünülerek planlandı.


Çevrenin insan psikolojisi üzerindeki etkisi dikkate alındı


Hastane ayrıca çevrenin insan üzerindeki etkisi dikkate alındı ve hasta psikolojisine olumlu etkide bulunacak şekilde düzenlemeler yapıldı. Bu amaçla blokların birbirine konumundan oda renklerine kadar birçok unsur gözönünde bulunduruldu.


Ağırlıklı olarak beyazla renklendirilecek binada, çocukların bulunduğu birimlerin hem içi hem de dışı rengarenk olacak. Acil servis biriminde ise kolay ulaşılabilir ve bulunabilir olması amacıyla kırmızı renk ağırlıklı yer alacak.


Gün ışığından azami derecede yararlanılacak


Hastanenin 6 katlı 11 bloğu konumlandırılırken de insan psikolojisi gözönüne alındı. Hasta odalarından karşıdaki bloklar yerine çevre ve yeşil alanlar görülebilecek şekilde planlama yapıldı. Binalarda gün ışığından azami yararlanılması amacıyla da mümkün olan en fazla miktarda cam kaplama kullanılacak.


Güneş ışınlarının hasta ve çalışanları rahatsız etmemesi için cam kaplamalara sabit ancak dinamik dizilime sahip perfore metal parçalar monte edilecek. Böylelikle güneş ışınlarının kontrolü sağlanacak.


Hastanede ayrıca polikliniklerle acil servisin aynı katta olmasının neden olduğu karışıklığı önlemek amacıyla bu birimler farklı katlarda bulunacak.



TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016