19 / 04 / 2024

Toroslar'daki 3 bin kişilik amfi tiyatroda çalışmalar sürüyor!

 Toroslar'daki 3 bin kişilik amfi tiyatroda çalışmalar sürüyor!

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yapımı devam eden 3 bin kişilik amfi tiyatronun büyük bölümünün tamamlandığını, en kısa sürede bitirilerek hizmete sunulacağını bildirdi...



Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yapımı devam eden 3 bin kişilik amfi tiyatronun büyük bölümünün tamamlandığını, en kısa sürede bitirilerek hizmete sunulacağını bildirdi.


Toroslar Belediyesi tarafından Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi’nde 9 bin metrekare alanda inşasına başlanan amfi tiyatronun yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Toroslar halkını kültür ve sanatla buluşturacak olan 3 bin kişilik amfi tiyatronun büyük bölümünün tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Tuna, 10 yıllık görev süreleri içerisinde Mersin’de en fazla sosyal ve kültürel etkinliğe imza atan bir belediye olduklarını vurguladı. Hayata geçirdikleri devasa projelerle Toroslar’ı kültür ve sanatın merkezi haline getirdiklerini ifade eden Tuna, Toroslar’a kazandırdıkları Mersin’in en büyük Cumhuriyet Meydanı’nın yanı sıra Selçuklu mimarisinde inşa ettikleri Kültür Merkezi ile amfi tiyatronun Toroslar’ın ve Mersin’in sosyal hayatına ayrı bir canlılık katacağını kaydetti. Topografya olarak özel bir alanı seçtiklerini dile getiren Tuna, konserlerin yanı sıra birbirinden özel gösteri ve organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan amfi tiyatronun en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.



Milliyet