29 / 03 / 2024

Türk-Arap Yapı, İnşaat Zirvesi 28 Nisan'da başlıyor!

 Türk-Arap Yapı, İnşaat Zirvesi 28 Nisan'da başlıyor!

28-30 Nisan tarihleri arasında Çeşme'de düzenlenecek olan "Türk-Arap Yapı, İnşaat Zirvesi" Arap dünyasını İzmir'de bir araya getiriyor. TURAB Başkanı Sabuhi Attar, Türk firmaları organizasyonda yer almaya davet etti.



TURAB tarafından 28-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan "Türk-Arap Yapı, İnşaat Zirvesi" Arap dünyasını zmir'de buluşturacak.


Yeni Asır Televizyonu tarafından da açılışı canlı yayında ekrana getirilecek olan zirvede sektörel ilişkilerin gelişmesi için çalışılacak


Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) tarafından 28-30 Nisan tarihleri arasında Çeşme'de düzenlenecek olan "Türk-Arap Yapı, İnşaat Zirvesi" Arap dünyasını İzmir'de bir araya getiriyor. TURAB Başkanı Sabuhi Attar, Türk firmaları organizasyonda yer almaya davet etti.


İkili ilişkiler

Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenecek olan zirveye 22 Arap ülkesinden 680 firmanın katılacağı belirtildi. Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar, "Arap dünyasının yapı ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren büyük firmalarını Çeşme'de ağırlayacağız. 4 gün sürecek toplantılarda ikili ilişkiler güç kazanacak. Arap dünyası Türkiye'ye ayrı bir ilgi duyuyor. Hem ülkemizde hem de kendi ülkelerinde büyük yatırımları Türk şirketleri ile birlikte yapmak istiyorlar. Arap ülkelerindeki yapı ve inşaat sektörü önemli bir büyüme gerçekleştiriyor bu büyümede Türkler de rol almalı " dedi. 


İlgi çok büyük

Dernek olarak Arap ülkeleriyle ticari ilişkilerin gelişmesi için büyük çaba sarf ettiklerini kaydeden Attar, "13-16 Kasım tarihleri arasında yine Çeşme'de Gıda Zirvesi gerçekleştirmiş ve 500 Arap firmasını burada Türk firmalar ile bir araya getirmiştik. Bu organizasyonun ardından gerçekleştireceğimiz ikinci organizasyonumuza da Arap ülkelerinin ilgisi oldukça yoğun. 680 firma şu an için kayıt yaptırdı. Organizasyona katılacaklar hem kendi ülkelerinde hem diğer Arap ülkelerinde büyük yatırımlara imza atan şirketler. 4 günlük organizasyonda yapılacak iş 


"Fuara katılın"

Çeşme'nin 4 gün boyunca yoğun bir çalışmaya ev sahipliği yapacağını kaydeden Attar, "Zirve kapsamında Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, ikili görüşmeler ve alım heyeti Organizasyonu 

etkinlikleri gerçekleşecek. Türk firmalar için de özel bir hazırlık yaptık. Amacımız Arap dünyasının sektör temsilcileri ile firmalarımızın bağlantı kurmaları. Bu amaç doğrultusunda Türk firmalarımıza her türlü desteği sağlayacağız. Firmalarımızın ülkelerle ilişkilerinde biz köprü olmaya hazırız. 22 Arap ülkesinde ofislerimiz mevcut. Zirvede yapılacak bağlantıların doğru ve sorunsuz işlemesi için her türlü desteği Türk firmalarımıza sağlayacağız" dedi.

Etkinliğe sadece Türkiye basını değil, Arap basınının da ilgi gösterdiğini kaydeden Attar, "Yeni Asır Televizyonu tarafından zirvenin açılışı canlı olarak ekrana getirilecek. France24, El Cezire, Arabia ve CNBC kanalları da zirveyi canlı olarak Arap dünyasına aktaracak" diye konuştu.




Yeni Asır