28 / 03 / 2024

Uzungöl için etkin bir denetim mekanizması oluşturulacak!

 Uzungöl için etkin bir denetim mekanizması oluşturulacak!

Uzungöl etkin denetlenecek. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Kültür ve Turizm Müdürü îsmail Kansız, Uzungöl Doğa Sporları ve Adrenalin Kulübü Derneği Başkanı Aydın Mutlu ve dernek üyelerini makamında kabul etti.


Uzungöl'ün bölge turizmi açısından önemli bir turizm destinasyonu olduğunu söyleyen Vali öz, "Uzungöl'ün yıllık 1 milyona yakın ziyaretçi sayısı var. Dolayısıyla Uzungöl Karadeniz için önemli bir turizm lokomotifidir. Bu yüzden orada turizmin daha nitelikli olmasını istiyoruz. 

Gelen insanların burada daha uzun süreli kalmalarını ve hoş vakit geçirmelerini sağlamak için önemli adımlar atılıyor" dedi. 


Uzungöl'ün sorunlarına dikkat çeken Vali Öz, "Uzungöl'ün sorunları çok. Koruma amaçlı imar planının gecikmesinden kaynaklanan sıkıntılarımız var. Düzensiz yapılaşma sıkıntımız var. İşletmelerin kalite ve standart sıkıntıları var. Hizmet konusunda bir düzensizlik var. Önümüzdeki günlerde Uzungöl'de daha sistematik bir denetim ve işletme mekanizması oluşturacağız. Rastgele büfeler, otoparklar, satış yerleri, lüzumsuz işletmeler, ayaküstü satış yapan yerler olsun istemiyoruz. Turizmin daha nitelikli ve uzun vadeli olması için çalışıyoruz. 

Bazı düzensiz işletmeler ve yapılar var. 


Onlara önümüzdeki süreçte izin vermeyi düşünmüyoruz" diye konuştu. Çevre düzenlemesiyle ilgili bazı çalışmaların olduğunu söyleyen Vali Öz, "Bu çalışmalar önümüzdeki süreçte sonlandırılacaktır. Uzungöl'deki hedefimiz daha sistemli ve daha kurumsallaşmış etkin denetimiyle iyi işleyen bir yapının oluşturulmasıdır. Bu süreçte doğa sporları adrenalin derneğimiz de kurumsal yapısıyla yer alırsa daha faydalı olacaktır. Hep beraber daha nitelikli ve kaliteli bir turizm ve hizmet sektörünü hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. 

Doğa Sporları ve Adrenalin Kulübü Derneği Başkanı Aydın Mutlu da derneğin çalışmaları hakkında Vali Öz'e bilgi verdi. 


Karadeniz'den güne bakış