24 / 04 / 2024

Yeni gemilerin rengini İstanbullular belirleyecek!

Yeni gemilerin rengini İstanbullular belirleyecek!

İstanbul Boğazı’nı süsleyen gemilere yenileri eklenecek. Türk mühendisler tarafından dizayn edilen gemiler 4 farklı renkte olacak. Hangi renk gemilerin tercih edileceği, yapılacak anketle İstanbullulara sorulacak...


İstanbul Boğazı’nı süsleyen gemilere yenileri eklenecek. Türk mühendisler tarafından dizayn edilen gemiler 4 farklı renkte olacak. Hangi renk gemilerin tercih edileceği, yapılacak anketle İstanbullulara sorulacak. Yeni nesil gemilerde sefer başına yüzde 25 yakıt tasarrufu sağlanacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Şehir Hatları AŞ filosuna engelli erişimine uygun, çevreci, yakıt ve zaman tasarrufu sağlayan 10 yeni gemi katılıyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş, kentin şehir içi deniz ulaşımı için yeni gemilerin filoya katılacağını belirtti. Topbaş, gemilerin renklerinin İstanbulluların oylarıyla belirleneceğini söyledi.


Dezavantajlı grupların da rahatlıkla kullanabileceği deniz araçları yakında hizmete alınacak. Türk mühendisler tarafından dizayn edilen gemiler, dört renk olarak  takdim edilecek. Yenilenen iskeleler, inşa edilen modern ve panoramik vapurların ardından iki yaka arasında hizmet verecek double ended tipi yolcu gemileri, 700 kapasiteli olacak. Teknolojik imkanlarla donatılacak yeni gemiler, yüksek manevrası, modern tekne yapısı, hızı, konforu ve iki yönlü hareket kabiliyetine sahip olacak. Yeni gemiler, mevcut, yanaşma manevrasından farklı olarak önden ve arkadan çift yönlü yanaşabilecek. Sefer başına yüzde 25 yakıt ve zaman tasarrufusağlayacak. Yeni gemilerin boyu 42, eni 10 metre olacak. 12 deniz mili hız yapabilecek. Seçim çalışmalarını sürdüren Kadir Topbaş, Kartal’a yönelik projelerinin duyurusunu yaptı. Kartal Metrosu’yla entegre olacak şekilde, Kartal Merkez’den Aydos’a teleferik projesinin planlara işleyeceklerini söyledi. Özellikle ulaşım ve erişim noktasında rahatlık getireceğine inandığı bir projenin de yine Merkez’den E5’e çıkacak Havaray ile metro hatlarına erişimin sağlanacağını ifade eden Topbaş, sahil düzenlemeleri de yapacaklarını anlattı.



Sevgi Korkut/ Zaman Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri