16 / 04 / 2024

Yenimahalle Kayalar Parkı hizmete açıldı!

Yenimahalle Kayalar Parkı hizmete açıldı!

Başkent Ankara'da bulunan Yenimahalle - Şentepe' de, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan "Kayalar Parkı" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuştu...



Başkan Melih Gökçek açılışta yaptığı konuşmada, "Şentepeliler her şeyin en iyisine layık, her zaman bize fedakarlık yaptınız" dedi. "Şentepe'de yıkıntılar içinde bir yer bulduk. Hemen park olarak değerlendirdik" diyen Başkan Gökçek, Kayalar Parkı'nın bir özelliğinin de havuzlar içinde çocukların binerek gezebileceği kayıklar olacağını söyledi. Başkan Gökçek, açılışa imalatı yetişmeyen kayıkların hafta içinde getirileceğini ve tüm çocukların, gençlerin ücretsiz olarak bunlardan faydalanacağını müjdeledi. 

Şentepe'ye 14 bin metrekarelik kapalı alanı olan dev bir Aile Yaşam Merkezi de yapılacağını söyleyen Başkan Gökçek, "İçerisinde hanımlar için yüzme havuzu bulunacak. Nikah yapmak isteyenler için de nikah salonu olacak. Çoluk çocuk aileler hep beraber gelip eğleneceksiniz. Onu da en kısa sürede yapacağız" dedi. 

Şentepe Teleferiği'nin 3 durağı ile birlikte 19 Mart1 ta hizmete açılacağını da müjdeleyen Başkan Gökçek, şöyle konuştu: "Sadece bir durak seçim sonrasına kalıyor. Vatandaşlar teleferiğe ücretsiz binecekler. 

Teleferik size helali hoş olsun. 

Yenimahalle'ye rahatlıkla inip, işlerinizi hallettikten sonra tekrar yukarıya istediğiniz zaman çıkabileceksiniz. Sizlere her zaman ücretsiz olarak hizmet verecek." Dünyanın en büyük disneylandı Ankapark'ı da Ankara'ya kazandıracaklarını anlatan Başkan Gökçek, Ankapark'ın da Yenimahalle sınırları içerisinde olduğunu ifade etti. 

Başkan Gökçek, "Biz yaptık mı her zaman en büyüğünü her zaman en güzelini yaparız" dedi. 

Daha sonra, Kayalar Parkı'nın açılış kurdelesini kesen Başkan Gökçek, bütün çocuklara top ve oyuncak bebeklerden oluşan hediyeler verdi ve Şentepeli vatandaşlarla birlikte parkı dolaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Şentepe Kayalar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alan ve hem kot farkları olan hem de gecekondular nedeniyle atıl durumda kalan yaklaşık 50 bin metrekarelik alan, 4 kademe halinde değerlendirilerek, bölge sakinlerinin hizmetine sunuldu. 


Belde