28 / 03 / 2024

Ahmet Misbah Demircan'dan kentsel dönüşüm dersi!

Ahmet Misbah Demircan'dan kentsel dönüşüm dersi!

"Teknolojinin Mimariye Etkileri" konusunda yüksek lisans öğrencilerini bilgilendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’ndaki dönüşümü örnek gösterdi.


"Teknolojinin Mimariye Etkileri" konusunda yüksek lisans öğrencilerini bilgilendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’ndaki dönüşümü örnek gösterdi. Başkan Demircan, Tarlabaşı için “Bırakın Beyoğlu’nu dünyanın en kıymetli yeri günümüz ihtiyacına cevap veremediği için kullanılamaz hale gelmişti” dedi.


Beyoğlu Belediyesi, Kültür Kenti Vakfı ve Aydın Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Marka Şehirler Akademisi Yüksek Lisans programında ders veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Teknolojinin Mimariye ve Şehir Planlamasına Etkileri" konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Demircan, Beyoğlu Belediyesi yeni meclis salonunda gerçekleştirilen ve yerel yönetimler alanında kamuda çalışan görevlilerin katıldığı derste, ilçede yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını örnek gösterdi.


"TEKNOLOJİNİ GELİŞMESİ YAŞAM ALANINI GENİŞLETTİ"

Tarlabaşı’nda eski zamanın ihtiyaçlarına göre yapılan binalarda dairelerin 25-30 metre kare olduğunu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte buzdolabı, koltuk takımı, televizyon üniteleri gibi eşyaların küçük dairelere sığmadığını anlatan Başkan Demircan, “Küçük dairelere sığmayan aileler, teknoloji ve ulaşımın gelişmesiyle birlikte daha ferah ve geniş dairelerde oturmak için buraları terk edip gitmişler” şeklinde konuştu.


"TARLABAŞI, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BAŞLANGICI OLDU"

Tarlabaşı’nda büyük bir tecrübe yaşadıklarını söyleyen Demircan, “Tarlabaşı örneğinde olduğu gibi, yıllardır bırakın Beyoğlu’nu dünyanın en kıymetli yeri günümüz ihtiyacına cevap veremediği için kullanılamaz hale gelmişti. Biz burada yaptığımız kentsel yenileme ile binaların cephelerini koruduk ve içten birleştirme yaptık. Binaların altına otoparklar koyduk. Bu çalışmamız Türkiye’de tarihi dokuyu koruyarak geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebilen yerinde dönüşümün ilk örneği oldu. Böylelikle teknolojinin bize dayattığı ürünlere alan açtık. Yapılan çalışmaların neticesinde buralar en az elli kat değer artışı gösterdi” dedi.



Hürriyet