29 / 03 / 2024

Altındağ Örnek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Altındağ Örnek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Örnek Mahallesi sakinlerinin daveti üzerine Telsizler Blokları'ndaki kentsel dönüşüm sürecini mahalle sakinleriyle paylaştı. 13 blokta 352 dairenin bulunduğu bölgede, nitelikli yapılar hedefleniyor...


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Örnek Mahallesi sakinlerinin daveti üzerine Telsizler Blokları'ndaki kentsel dönüşüm sürecini mahalle sakinleriyle paylaştı. 


Bugüne kadar gerçekleştirdiği 10 kentsel dönüşüm projesiyle Altındağ'a değer kazandıran Başkan Veysel Tiryaki "Önemli olan vatandaşların istekleri... Zorla yıkım yapmam. Kimseyi mağdur etmem. Vatandaştan gelen talepler, bizim için önceliklidir. Vatandaş istiyorsa, o bölgede kentsel dönüşüm başlatırız." dedi. 13 blokta 352 dairenin bulunduğu bölgede, nitelikli yapılar hedefleniyor. 


Kentsel dönüşümün başlaması için bölge sakinlerinin yüzde 95 oranında mutabakata varması gerektiğini söyleyen Veysel Tiryaki, söz hakkının vatandaşta olduğunu ifade etti. Örnek Mahallesindeki dönüşümün ada bazında değerlendirildiğine dikkati çeken Başkan Tiryaki, bölgenin kentsel dönüşüm için uygun olduğunu fakat vatandaş istemediği sürece tek bir yıkım yapmayacağını dile getirdi. Altındağ'daki mülkiyet sorununu giderdiklerini kaydeden Başkan Tiryaki, Altındağ'da dönüşüm projelerinin zorla değil vatandaşlarla anlaşarak yapıldığının altını bir kez daha çizdi. 


Tiryaki sözlerine şöyle devam etti: ''Örnek Mahallesi'ndeki Telsizler Blokları'nın afet riski taşıyan bölge olarak ilan edilmesi. Bakanlar Kurulu'nun alacağı karara bağlıdır. Bu karar çıkarsa. dönüşümün başlaması için mahalle sakinlerinin mutabakata varması gerekir. Bölge halkı, dönüşüm için yüzde 9ü oranında onay vermezse tek bir yıkım yapmam." Seyfi Demiısoy, Gültepe, Çalışkanlar, Hacılar, Önder ve Feridun Çelik mahallelerinin Bakanlar Kurulu'nca afet bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Başkan Tiryaki, bu bölgelere modern konutlar yapılacağını söyledi. Tiryaki, mülk sahiplerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 8 ay kira yardımı yapılacağını dile getirerek bu durumun bölge halkı için bir avantaj olduğunu belirtti. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni binaların kaç katlı ve ııe kadar büyüklükte olacağına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı" nın karar vereceğini belirten Başkan Tiryaki, hak sahiplerinin asla mağdur olmayacağını da sözlerine ekledi. 



Ekonomi ve Politikada Olay



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler