27 / 04 / 2024

Çankırı dönüşümde örnek bir il olacak!

Çankırı dönüşümde örnek bir il olacak!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Çankırı'da yöresel mimariden esinlenmiş, yöresel dinamikleri de barındıran ve yatay bir mimari ile inşa edeceğimiz projelere başlayacağız “ dedi.


Başkan Turan, beraberindeki TOKİ yetkilileri ile birlikte Ankara’nın Kalecik ilçesinde incelemelerde bulundu. Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy ile yeni yapılacak konutların arazisini yerinde inceleyen Turan, yapımı devam eden Kalecik Devlet Hastanesi inşaatını da gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve denetimlerde bulundu. TOKİ Başkanı Turan, “Kalecik Devlet Hastanesi yaklaşık 2 ay içinde Kalecikli hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak” diye konuştu.


“Çankırı dönüşümde örnek bir il olacak”


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Kalecik İlçesinin ardından Çankırı’da çeşitli incelemelerde bulundu. Başkan Turan’ı Çankırı Kalesi’nde, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile TOKİ İlköğretim Okulu öğrencileri karşıladı.


Kale altında devam eden çalışmaları gözlemleyen Turan’a çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı İrfan Dinç, yıkım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve TOKİ tarafından yapılan ihalenin onayı için beklediklerini söyledi.


Çankırı dönüşümde örnek bir il olacak!


“Yatay mimaride inşa edilecek”


2. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmaları ve diğer projeleri incelemek için Çankırı'ya geldiğini ifade eden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Bir, bir buçuk ay içerisinde, Çankırı'da yöresel mimariden esinlenmiş, yöresel dinamikleri de barındıran ve yatay bir mimari ile inşa edeceğimiz projelere başlayacağız. Bu konu ile ilgili olarak Belediye Başkanımız ile görüştük. Çok kısa bir süre içerisinde Çankırı'yı örnek bir il haline getireceğiz.” diye konuştu.


Dinç: TOKİ birikimi ile büyük katkı verecek


Belediye Başkanı İrfan Dinç de, “İnşallah TOKİ, yeni projelerimizi, yerel mimari ile inşa edecek. Bu anlamda TOKİ birikimi ile Çankırı'ya büyük katkı verecek” dedi.

TOKİ Başkanı Turan, Belediye Başkanı Dinç ile birlikte daha sonra Tuzlu Bağları mevkiinde yapılan TOKİ konutları, Kırkevler Kentsel Dönüşüm Alanı ve süt fabrikasının arkasında konut yapılması planlanan alanlarda incelemelerde bulundu.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri