23 / 04 / 2024

Cemil Şeboy: İzmir'de kentsel dönüşüm hemen başlamalı!

Cemil Şeboy: İzmir'de kentsel dönüşüm hemen başlamalı!

İzmir'de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti milletvekili adayı Cemil Şeboy, daha seçilmeden Meclis'te vereceği yasa teklifinin detaylarını açıkladı.


Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti  İzmir  1. Bölge Milletvekili adayı Cemil Şeboy kahvaltıda  İzmir  Yumurtacılar Birliği'ne konuk oldu. Birlik üyeleriyle yumurta tokuşturan Şeboy daha sonra Zeytinlik'te esnaf ve kahve ziyaretleri gerçekleştirdi. Şeboy'u yolda gören seyyar bir balıkçı mikrofonuyla AK Parti adayına şiir okudu. Akşam saatlerinde ise Tekeli Köyü ve Torbalı'da vatandaşlara seslenen Şeboy, bir de radyo programına konuk oldu. İzmir'de çok büyük bir çarpık yapılaşma olduğunu ve olası bir depremde korkunç felaketler yaşanacağını vurgulayan Şeboy ayrıca beton yığını haline gelen İzmir'de kentsel dönüşümün şart ve acil bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.


İzmir için yaklaşık 10 yıl önce kent yenileme plan notu hazırladığını ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından dikkate alınmadığını belirten Cemil Şeboy, bu kez Milletvekili olarak İzmir için olmazsa olmaz gördüğü yasa teklifini Meclis'e taşıyacağını söyledi. Şeboy, Bütün Türkiye'nin faydalanacağı tek maddelik yasayla hem sağlam ve güvenilir evler inşa edileceğini hem de sosyal ve yeşil alanların büyük oranda artacağını ifade etti. Şeboy, "Hazırladığımız planda yollar en az 16 metre olacak. Arsanın yüzde 30'una inşaat yapma izni vereceğiz ama binalar yukarı doğru çıkacak. 2 Bin metreye 2.5 emsal, 3 Bin metreye 3.5 emsal vereceğiz. Arsaların yüzde 70'inde ise yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, fitnes salonları ve yüzme havuzları yapılmasını mecbur hale getireceğiz. Böylelikle İzmir çok büyük ivme kazanacak. Bunu başardığımız takdirde İzmir çağ atlayacak" dedi.


Hürriyet Ege