19 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüme daha umutlu bakıyor!

Fikirtepe kentsel dönüşüme daha umutlu bakıyor!

FİDEM tarafından organize edilen gecede Fikirtepeliler ile biraraya gelen VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, ANKA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, Gülsa İnşaat, Platin Group ve Maritaş İnşaat yöneticileri keyifli dakikalar geçirdi.



Çalkantılı bir süreçten geçen Fikirtepe’de yüzler gülmeye başladı. Henüz birkaç hafta önce belirsizlik nedeniyle tıkanma noktasına gelen kentsel dönüşüm sürecinde düğüm çözülünce, mahalle sakinleri fasıl gecesinde buluştu.


Yeni Fikirtepe’yi inşa edecek firma sahipleri ve vatandaşlar, aynı çatı altında eğlendi. FİDEM (Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merpenköy Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği) tarafından TCDD Fenerbahçe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen eğlencede, Fikirtepeliler keyifli anlar yaşadı.



Ercüment Oruç: "Artık önümüze bakıyoruz"


Fikirtepe’de vatandaşlar, firmalar ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında köprü vafizesi gören FİDEM Başkanı Ercüment Oruç; “Yeni Fikirtepe hayırlı olsun. Kara bulutlar dağıldı, önümüz açıldı. Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek ve Yeni Fikirtepe başarıyla yükselecektir. Artık önümüze bakıyoruz” diyerek, firma sahipleri ve vatandaşlara uyum sürecinden ötürü teşekkür etti.



Fikirtepe'nin "Mimarları" bir arada


Gecede kentsel dönüşümün iki dev ismi, VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata ve ANKA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel buluşmasında renkli anlar yaşandı. Projeleri hayata geçen iki firmanın sahiplerinin keyifli sohbeti dikkat çekti. Yine Fikirtepe’de projelerini hayata geçirmek üzere çalışmalarını sürdüren Platin Group ve Maritaş İnşaat yönetimleri de geceye katılan firmalar arasında yer aldı.


Geçtiğimiz aylarda Fikirtepe’de kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar gündeme oturmuş, karamsar senaryolar gündeme gelmeye başlamıştı. 


Kadıköy Life gazetesinden Adem Giden'in haberine göre; sürecin başarıyla noktalanması ve firmaların önünün açılmasının ardından Fikirtepeliler, TCDD Tesisleri’nde göbek atarak “mutluyuz” mesajı verdi. Gözler, önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm sürecine yönelik gelişmelere çevrildi.