24 / 04 / 2024

İzmir'de 500 bin TL ödüllü kentsel dönüşüm yarışması düzenleniyor!

İzmir'de 500 bin TL ödüllü kentsel dönüşüm yarışması düzenleniyor!

İzmir’de 122 hektarlık alan için 500 bin TL ödüllü “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması” düzenleniyor. Yarışma serbest ve ulusal olarak gerçekleştirilecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’in Aktepe ve Emrez bölgelerinde 122 hektarlık alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirmek için “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması” ilanına çıktı. Yarışma serbest ve ulusal olarak gerçekleştirilecek.


24 Mart 2015 günü ilana çıkan yarışmada proje teslim tarihi 26 Mayıs 2015 saat 17.00 olarak belirlendi. Jüri üyeleri 3 Haziran 2015’te değerlendirme yapacak ve birinci aşama sonuçları 10 Haziran tarihinde açıklanacak. Bu bölümde değerlendirme sonucu seçilecek 10 eşdeğer projenin her biri için 10 bin TL ödül verilecek. İkinci aşama teslim tarihi 18 Ağustos 2015. 22 Ağustos’ta yapılacak değerlendirmenin ardından 31 Ağustos 2015’te ikinci aşama sonuçlar açıklanacak. Bu aşamada da 5 adet eş değer ödül ve 5 adet mansiyon ödülü verilecek. Eş değer olanların her birine 60 bin TL, mansiyon alanların her birine de 20 bin TL ödül verilecek. Böylece Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı toplam ödül miktarı 500 bin TL’yi bulacak.


Jüri Danışman Üyeleri: İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı B. Fügen Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı A. Suphi Şahin, Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mitat Kale, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Tevfik Tozkoparan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, İnşaat Yüksek Mühendisi Muzaffer Tunçağ, Yüksek Mühendis Mimar Ersin Pöğün Jüri Asil Üyeleri: Şehir Plancısı - Prof. Dr. Sezai Göksu (Jüri Başkanı), Y. Mimar -Dr. Deniz Aslan, Mimar - Tamer Başbuğ, Şehir Plancısı - Yrd. Doç. Dr. Tolga Çilingir, Y. Mimar - Dr. Devrim Çimen, Mimar - Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Peyzaj Mimarı - Prof. Dr. Adnan Kaplan.