27 / 04 / 2024

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşümde aktif rol oynamak istiyor!

 İzmirli müteahhitler kentsel dönüşümde aktif rol oynamak istiyor!

İzmir'deki 12 ilçenin Müteahhit ve İş adamları Dernekleri Başkanları ile birlikte belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini kaydeden Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, amaçlarının oluşturdukları güç birliği sayesinde kurumsal bir yapıda hareket ederek daha hızlı ve akılcı çözümler yaratmak olduğunu vurguladı.



Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır önderliğinde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı makamında ziyaret eden MÜFED üyeleri, başta kentsel dönüşüm ve binalardaki çıkma düzenlemesiyle ilgili sorunları dile getirdi.


Nasır, bir ilçenin yapısını en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticilerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini belirterek, “Dönüşüm çalışmalarının ada bazında ve bölgesiyle bütüncül nitelik taşıması gerekiyor” dedi.


Eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı artıracağını, fakat kenti bir beton yığınına çevireceğini savunan Necip Nasır,  “Bizim amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir  İzmir  bırakmak istiyoruz. Özellikle kent merkezinde dönüşüme ihtiyaç var. İzmir'deki 12 ilçeden müteahhit ve işadamları dernek başkanlarını MÜFED çatısı altında topladık. İzmirli müteahhitler olarak, kentsel dönüşüm konusunda aktif rol oynamak istiyoruz” diye konuştu.


Kentsel Dönüşümde 6 bölge birden planladıklarını anlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, “8 aydır Bayraklı'daki 6 bölgede imar planı ve revizyon çalışmaları yürütüyoruz. Bölgesel olarak hazırladığımız planların hem müteahhit, hem de vatandaşı tatmin edecek koşullar sunması gerektiğini düşünüyoruz” bilgisini verdi.



Yeni Asır