29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde nitelikli yapılar inşa edilmeli!

 Kentsel dönüşümde nitelikli yapılar inşa edilmeli!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,"Biz, size doğru planlama yapacağız, sunacağız, siz de tecrübelerinizden istifade ederek nitelikli yapılar yapacaksınız artık. Hiç ucuz yapıya girmeyin. Çok ucuz yapıp karı artırma niyetinin dışında, nitelikli yapın." dedi.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Kentsel dönüşümü sadece, müteahhitlerin hazır iş gücünü çalıştırdığı, hak sahibinin de günü kurtardığı bir faaliyet olarak değil, şehirde kaçırmış olduğumuz fırsatları yakalayabilmek adına değerlendirmemiz lazım" dedi.


Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, dernek yönetim kurulu üyeleri ile  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaretinde, inşaat sektörünün lokomotif sektörlerden biri olduğunu belirterek, “Lokomotifin ehil ellerde, en önde olması, kanunlarla, nizamlarla yürümesi gerek. Ankara’yla ilgili söylüyorum bunu. Özellikle yap-sat müteahhitliğinin bir kanunu yok. İnşallah önümüzdeki dönem ülkeyi yönetecek iktidar, bununla ilgili kanuni düzenlemeleri yapar da, kimin, hangi şartlarda müteahhitlik yapabileceği netlik kazanır" diye konuştu.


Hüseyin Sözlü ise, "Kentsel dönüşümü sadece, müteahhitlerin hazır iş gücünü çalıştırdığı, hak sahibinin de günü kurtardığı bir faaliyet olarak değil, şehirde kaçırmış olduğumuz fırsatları yakalayabilmek adına değerlendirmemiz lazım" diyerek şunları kaydetti:


"Burada en büyük iş bize düşüyor. Biz, size doğru planlama yapacağız, sunacağız, siz de tecrübelerinizden istifade ederek nitelikli yapılar yapacaksınız artık. Hiç ucuz yapıya girmeyin. Çok ucuz yapıp karı artırma niyetinin dışında, nitelikli yapın. Evi alan içine girdiğinde para harcamasın. Dış cephelerde, mimari özelliklerde şehire bir kimlik katmaya çalışın, iddialı projeler ortaya koyun."


Milliyet