19 / 04 / 2024

Mehmet Tevfik Göksu en iyi kentsel dönüşüm ödülünü aldı!

Mehmet Tevfik Göksu en iyi kentsel dönüşüm ödülünü aldı!

Esenler Belediye Başkanı Göksu, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Güllüce ile kentsel dönüşüm konutlarının temel atma törenindeydik. Temel atmak için butona basarken ders gibi bir deprem yaşadık” dedi.


Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, En İyi Kentsel Dönüşüm ödülünü, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in elinden aldı...


Genç Türkiye Zirvesi 2014'de bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşüm, sadece bina yıkıp yapmakla değil; sosyal, kültürel ve fiziksel dönüşüm ile birlikte olmalı" şeklinde konuştu. Zirvede Göksu’ya YTÜ Rektörü Yüksek tarafından “En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi” ödülü verildi.


Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "Genç Türkiye Zirvesi 2014" Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu , zirvenin ikinci gününde düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Yaşanabilir Türkiye" oturumuna konuşmacı olarak katıldı.



Dönüşüm bina yıkıp yapmak değildir


Kentsel dönüşüm, Türkiye'nin geleceği ve vatandaşlarımızın geleceği açısından çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Çok ilginçtir ki bugün yaşanan 6,5'luk depremde, Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce ile Kentsel Dönüşüm Konutları'nın temel atma törenindeydik.  Tam temel atmak için butona basarken depremi yaşadık. Depremden korunmak için sağlam binaların temelini atarken ders gibi bir deprem yaşadık” şeklinde konuştu. “Türkiye ekonomisinin yüzde 40'ının yer aldığı İstanbul'da büyük çaplı bir depremin hepimiz açısından, önümüze karanlık bir tablo çıkaracağından emin olmalıyız” diyen Göksu, “Kentsel dönüşüm meselesine gen bakış açısından bakmamız ve gençlerimizi kentsel dönüşüm projeleri üretmeleri geleceğimize çok önemli katkı sunacak. Kentsel dönüşüm, sadece bina yıkıp, yapmak değil; sosyal, kültürel ve fiziksel dönüşüm olmalıdır" diye konuştu.



Başarıyla devam ediyor


Başkan Göksu, kentsel dönüşümün sosyoloji, sağlık bilimleri ve iletişimin konusu olduğunu söyleyerek, " Kentsel dönüşüm algısı topluma iyi anlatılmalıdır. Çünkü bu toplumun en önemli sözlerinden biri; 'Dünyada mekan, Ahiret’te iman'dır. Meselenin kültürel ve hukuksal boyutundan sonra fiziksel boyutuna bakmak gerekiyor.  Bunun için üç akıl gerekiyor. Kentsel dönüşümde devlet aklı, siyasal akıl ve toplumsal akıl gerekir. Esenler'de 160 bin bağımsız bölüm var. 100 bin bağımsız bölüm acilen dönüşmesi gerekiyor. Bunu nasıl yapacaksınız?  Devlet aklının kararlığıyla yapabilirsiniz. Sayın Başbakanımız yasal düzenlemeyle kentsel dönüşümün önündeki bütün hukuki sorunları çözerek, bir kentsel dönüşüm seferberliği başlattı. Bu seferberlikle ülkemizde kentsel dönüşüm kararlılık ve başarıyla gerçekleşiyor" diye konuştu.



En iyi dönüşüm projesi ödülü


Konuşmanın ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya, "En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi" ödülünü takdim etti. Genç Türkiye Zirvesi ikinci gününde düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Yaşanabilir Türkiye" oturumu, soru - cevap bölümünün ardından sona erdi.