19 / 04 / 2024

Mehmet Refik Soyer kimdir?

Mehmet Refik Soyer kimdir?

Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nı kuran iş adamı Mehmet Refik Soyer kimdir?Mehmet Refik Soyer, İzmir Bayraklı'da ailesinin 38 katlı gökdelen yaptırmasına engel olan iş adamı olarak gündeme gelmiştir. İşte Mehmet Refik Soyer'in biyografisi..


Mehmet Refik Soyer kimdir?

1952  İzmir  doğumlu olan Mehmet Refik Soyer İlk ve orta öğrenimini takiben Atatürk Lisesi’ni tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yüksek tahsilini yaptı. Orta eğitiminde sahip olduğu Fransızca lisanı yanı sıra, Almanca ve İngilizce lisan eğitimlerini aldı. Altınordu Basket Takımı’nda başladığı spor hayatına KSK formasıyla 2. lig şampiyonluğunu yaşadı. 


Aktif bir sosyal yaşamın içinde bulunan Soyer, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Meclis üyeliği, 2 yıl Yönetim Kurulu üyeliği, İzmir Ticaret Odası’nda Meslek Komitesi üyeliği, Anadolu Kulübü ve Tenis Kulübü Yöneticiliği’nde bulundu.


Atatürkçü Laikler Derneği kurucusu olan Mehmet Refik Soyer, 1 yıl Fuar ve Turizm Müdürlüğü, Tansaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, İzfaş A.Ş. Kurucusu ve Murahhas üyeliğini ve 7 yıl Belçika Fahri Konsolosluk görevlerini yaptı. 


Yeni Asır, Ekonomik Bülten, Milliyet ve Yenigün gazetelerinde konuk yazar olarak yazan Soyer, Ege’nin siyasi ve ekonomik gündemini oluşturan ve değerli tartışma ve sonuçlara ulaşan “Kordon Toplantıları” nın kurucu ve düzenleyiciliğini yaptı. 


2002 yılında kurucusu bulunduğu Demokrasi Kültürünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği’nin halen başkanlığını sürdüren Mehmet Refik Soyer, İmbat Toplantıları’nın da düzenleyicisi olup “Ne olacak bu CHP’nin hali” ve 

“İnadına sosyal demokrasi” başlıklı iki kitap yazdı. 


İki çocuk babası olan Soyer, son iki yıldır “SOYER KÜLTÜR SANAT FABRİKASI” kompleksini oluşturmaktadır.


Mehmet Refik Soyer iletişim!


Mehmet Refik Soyer (SKSF İcra Kurulu Başkanı)

e-posta: [email protected]

Tel:  0 232 486 34 00