25 / 04 / 2024

Anadolu İnşaat Nirvana Konakları Kocaeli projesini inşa ediyor!

 Anadolu İnşaat Nirvana Konakları Kocaeli projesini inşa ediyor!

Anadolu İnşaat Nirvana Konakları Kocaeli projesini inşa ediyor. Anadolu İnşaat Kocaeli Müdürü Ahmet Yücebalkan ile Nirvana Konakları ve Kocaeli'nde inşaat sektörü üzerine keyifli bir söyleşi yapıldı...


Anadolu İnşaat Kocaeli Müdürü Ahmet Yücebalkan ile Nirvana Konakları ve Kocaeli'nde inşaat sektörü üzerine keyifli bir söyleşi yapıldı.


Kocaeli Başiskele İlçesi Bahçecik bölgesinin en yüksek noktasında, şehir ve doğa yaşantısı ile iç içe olan, Şehirin karmaşasından uzak, doğayla ve muhteşem körfez manzarasıyla baş başa gerçeğe dönüşmüş bir proje olanAyazma Nirvana Konaklan ile Koeaeli'ndeki İnşaat Sektörü hakkında konuştuk. Yücebalkan. kendilerine eşsiz bir yaşam konsepti arayanlan Çift taraflı yeleğe benzettiği Nirvana Koııaklannda kalan son S daireyi gömıeye çağınrken Anadolu inşaatın Kocaeli'nde yetıiprojeler yapmayı planladığını müjdeledi. 


Firmanızı tanıyabilir miyiz? 

A.Y. Anadolu İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret ve Limited Şirketimiz 1984 yılında İstanbul Ataşehir'de kuruldu. İlk iş olarak 1985 ile 1987 yıllan arasında Bahattin Gören İnşaat'ın taşeronu olarak Anadolu Otoyolu Gebze ile Dil İskelesi arasında 11 Kilometrelik kışının sanat yapılannı yanı taş duvarlar, su kanallan ile Menfezlerin inşaatını yapmıştır. 

1988 yılında uygun plastik Sanayi Anonim Şirketi Firmasının İstanbul Topçularda ki fabrika binasının yenilenmesi inşaatını yapmıştır. 1989 ile 1990 yıllarında Refik Yıldırım beye ait İstanbul Bayrampaşa da 5 bin 500 metrekarelik iş hanı inşaatı anahtan teslim yapılmıştır. 1990 ile 1991 yılında SİMPA Tekstil Sanayi Ticaret ve Limited Şirketine ait çağlayan da genel merkez inşaaum yapmıştır. 1991 ile 1996 yıllan anısında İstanbul Anadolu yakasında Göztepe, Suadiye arası Bağdat Caddesi civannda 5 adet bina inşaatında toplamda 70 daire inşaatı yapılmıştır. Aynca Bağdat Caddesi Şaşkın bakkal Zara binası ve Suadiye Zara binasında şirketimiz tarafından yapılmıştır. Daha sonra inşaat sektörüne ara yerilmiş 2000 ile 2001 arasında Gine Cumhuriyeti Üniversitesi Poliklinikleri inşaatını, 2000 ile 2003 yıllarında Gine Cumhuriyeti Dubreka Üniversitesi LansanaConte 200 yataklı genel maksat ve ihtisas hastanesi inşaatı 2002 ile 2004 yılında, yine Gine Cumhuriyeti meclis binası inşaatını yaptık. 2003 ile 2005 te Sudan Cumhuriyeti Khartoum Milli Savunma Bakanlığı Göz Hastalıkları hastanesi inşaatı yapmıştır. Ortaklar 2010 yılında tekrar inşaat sektörüne devam etme karan almış ve Başiskele Bahçecikte 30 villalık Ayazma Nirvana Konaklan inşaatına başladı. Aynca Eskişehir'de 44 konut İstanbul Sancaktepe de 325 dairelik konut projelerimiz hala devam etmektedir. 


Sizin fırmaııızdaki görevinin öğrenebilir ve sizi tanıyabilir miyiz? 

A.Y-Ben Anadolu İnşaatın Şirketinin Kocaeli Müdürüyüm. Aslen İstanbulluyum. Sakaıya Nüfûsuna kayıtlıyım. Ancak doğduktan hemen sonra Kocaeli'ne gelip yerleşmiş olduğumuzdan ben de İzmitliyim diyorum. Trakya Üniversitesinden Makine Mühendisi olarak mezun oldum. Babam Kocaeli ve Sakarya'da çok geniş bir kesim tarafından tanınan birçok eseri bulunan Sami Yücebalkandır. 

Depremde yaptığı hiçbir okul. hastane yâda fabrika yıkılmadı. Şu ı anda hepsi dimdik ayakta duruyor. 

Daha önce kendi firmamda müteahitlik yaptım sonra fi Elyapı ile Ekşi İn- V şaata çalıştım. Sonra Anadolu inşaata göreve başladım. 


Anadolu İnşaat neden Kocaeli'ne yatırım yaptı? 

A.Y- Kocaeli'ne geliş bir ramdık vasıtası ile oldu. Kocaeli gelişmekte olan bir şehir olduğu ve gelecek vaat ettiği için şirketimiz erken gelmek istedi. Ayazma Nirvana Evleri ile kendini hem Kocaeli'nde tanıtmak istedi. I leııı de Kocaeli'nde güzel bir eser bırakmak istedi. 


Nirvana evleri için bu güzel yeri nasıl buldunuz? 

Nirvana ismi nerden aklınıza geldi? 

A.Y-Gelmeden önce bir araştırma yaptık. Ancak en uygun yeri yine bir tanıdık vesilesi ile bulduk. Başka yerler gezilmiş ancak uygun görülmemiş. Bulduğumuz alanın villa için en uygun yer olduğuıuı!fgördük. İzmit'te ki iyi villa projeleri genellikle Bahçecik'te yapılıyor. Manzara görmesi, arkasının orman olması ve arazideki kot farkından dolayı evlerin hepsinin deniz görecek olması buyeri tercih etmemizin nedenleri oldu. 2011 yılında projeye başladık. 2013 te bitti. 

30 villamızdan 22 sinin satışı gerçekleşti. 8 tane daha satılık villamız var. 

Nirvana Evlerinin öne çıkan özellikleri nelerdir? 

A.Y-Göriinüşlcri çok farklıdır. Dış görünüşleri oldukça süslü bir şekilde yapıldı. 

Herhangi bir örneği olmayan Mimar Ahmet Ünal'ın çizdiği projeler ile yapılmıştır. Aynca İstanbul'da bir mimar gurubu ile tekrar şekillendirdik. Önce 3 boyutlu taslaklar yapıldı. En iyisi bulunda Isı yalıtımlan çok iyi yapıldı. Asaşın inşaat görünümlü alüminyumlarını kullandık. Alüminyum panjurlu doğramalarını' kullandık. 

Deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldı. Betonarme binalar yaptık. Her katta bir banyo koyduk. 3 ayn modelde yapıldı. 2 model çift salonlu olarak tasarlandı. Her katta bir yaşam alanı oluşturmak istedik. Her villanın bahçe tarafında barbeküsü var. Geniş teraslarımız bulunuyor. İçerisinde yüzme havuzu, çocuk oyun gurubu ve duvar tenisi alanı ile fitııess alanı bulunuyor. Çocuklar içiffdç yüzme havuzu bulunuyor. 

Çevre güvenliği kamera ile sağlanıyor. 

Yaptığınız bu evlere ııeden Nirvana ismi verildi. Bu evleri siz nasıl tanımlarsınız? 


A.Y-Bir arkadaşımızın eşi düşündü Nirvana ismini. 

Yüksek bir noktada bulunması, arkasında omıan olması ve harika bir manzarasının bulunması nedeniyle, bölgenin ulaşılabilecek en son noktası olduğu için bu ismi verdik. Ben burayı çift tarafı giyilebilir yeleğe çok benzetiyorum. Niye buna benzetiyorum. Sitenin ön tarafında bir şehir hayatı var. 


Sitenin önünde bakkalı, eczanesi, marketi ve semt pazan var. 

Bu özelliği ile şehirli oluyor. Sitenin arkasına baktığınızda oıman bulunuyor. Bu özelliği ile köylü duruyor. Bulunması zor hayal gibi bir yer. Enfes bir manzarası var. Bu kadar doğa ile iç içe olmamasına rağmen yolları hiçbir zaman kapanmıyor. 


Müşteri profili nasıl? Başka illerden gelip ev alan oldıınuı ve Nirvana Evlerinin fiyatları ne kadar? 

A.Y-Başka illerden gelerek ev alanlarda var. Ancak ağırlıklı olarak müşterilerimiz Kocaeli'nden oldu. Yahya Kaptandaki site yaşantısından veya almış olduğu villalan bırakarak bizi scçcıı ağırlıklı olarak Yahya Kaptan'dan Müşterilerimiz var. Ev alan müşterilerimiz üst gelir gurubundan müdürler, KOBİ sahipleri ile esnaflardan oldu. Ev fıyatlanmız 480 ile 620 bin lira arasında değişiyor. Ödemelerde kolaylıklarımız var. 


Anadolu İnşaat Kocaeli'nde başka projeler düşünüyor mu? 

A.Y-Evct, tabi ki düşünüyoruz. Sürekli İzmit tarafında arsa bakıyoruz. Ama bundan sonraki projemizde villa değil de apartman veya site olarak düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalar İzmit'in 1+1 ile 3+1 evlere ihtiyacı olduğunu gösteriyor. 2+1 alıcı kitlesi olmayan bir konut gurubu oldu. 70 ile 90 larda çok satıldı. Çocuklanna ayn kendilerine ayn yatak odalan ile oturma odası ve salon olarak düşünüyorlar. 


Bekar olanlar, gurbetten gelen yöneticilerde 1+1 arıyor. Artık insanlar ev olsun diye ev alayım diye ev almıyor. Belli bir konfor ve yaşam standarttı anyor. Bazı özellikleri olsun istiyor. Otoparkı bulunsun istiyor. Sosyal yaşam alanı olsun istiyorlar. Bu bölgede imardan dolayı müteahhitleri zorlayan bir dunım var. 3 buçuk kat zorunluluğu bulunuyor. 


Arsa sahipleri fiyatları çok yüksek tutuyor. 

Ancak o zaman da müteahhit kazanamıyor. Kocaeli'nde pek arsa kalmadı. 

Şehir yayılıyor. Hızlı tren vc3'cü köprü bitince Kocaeli daha da çok değerlenecek. İzmit'te büyük toprak bulmak zor oluyor. İzmitin şehir olarak düz olmaması maliyeti arttınyor. İzmit'in bu gibi zorluklan var. 


Ama İzmit yakın illere göre konut fiyatlan çok uvgun. 

Bu nedenle İstanbul'da oturanlar İstanbul'da I milyona alacağı evi burda 250 bine alığını görünce buradan ev alacaktır. 3. Köprü ve Hızlı tren gelince 'de aradaki vanm saatlik yol çilesine katlanacaktır diye düşünüyorum. 


Siz Kocaeli'nde ki konut sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz? 

A.Y-Kocaeli'nde sürekli konutlar yapılıyor. Konut sektöründe oldukça büyük bir artış var. Birde kent konut var. 


Arsa olarak kat sayısı olarak bizden daha şanslı. Ancak Sosyal Konut ürettiği sürece sorun yok. Kocaeli'nde 3 tip müteahhit var. Mahalle arasında yap sat apartman yapanlar, toplu konut yapanlar ve bizler gibi lüks villa ile site projeleri yapan firmalar bulunuyor. Sektördeki bütün arkadaşlar güzel eserler üretiyor. 1 Icrkesin kendilerine göre projeleri ve müşteri profili var. Kocaeli'nde arz da fazla ama doygunluğa doğru gidiyor. Ama farklı şeyler ürettiğiniz sürece alıcı bulursunuz. 


Çünkü insanlar belirli bir süre sonra evlerinden sıkılıyor. Eski oturduklarını satıyor ve yenilerini alıyorlar. Aslında şehir eski ve küçük olduğu için insanlarda bulanıyor ve şehir dışına kaçmak istiyor. Konut sektöründe arzın fazlalaşması yâda farklı projelerin alıcı bulmasını buna bağlıyoruz. İmkânı olan gürültüsü olmayan, manzarası bulunan şehrin basık havasından uzakta ama şehre yakın evler anyor. İnsanlara artık evden çok konsept bir yaşam tarzı satmak zorundasınız. Birde 99 depreminde fazla ytkım olmadı ancak hafif ve orta hasarlı çok bina oluştu. Birçok bina ömürlerini bitirdi. Dış görünüş olarak gözede hitap etmiyor. Bu evlerin yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Buda bir Pazar, ancak bunda da 3 buçuk kat zorunluluğu olması büyük engel oluyor. Bu engel kalkarsa hem ev sahipleri hem de gezenlerin yüzü güler. Göze batan daireleri olmaz. Şehir o zaman daha yaşanılabil ir bir yer olacaktır. 


Siz ev alırken veya villa alırken hangi kriterleri göz önünde bulundurursunuz? 

A.Y - Ben makine mühendisiyim. Ancak babam inşaat mühendisiydi. 

Bir ev alırken baktığımız en önemli şey yapının sağlamlığı ve yapan firmanın adıydı. İkinci bir özellik ise binanın değişmeyecek olan dış mimarisiydi. Evin her yerini değiştirebilirsiniz ancak dışını yani hatlannı değiştiremezsiniz. Sitede bir ev alacaksam o toprağın değeri, manzarası çok Önemlidir. 


Markete, pazara, hastaneye ve toplu taşıma duraklarına uzaklığına dikkat edilmelidir. Sizin arabanız olabilir ancak size gelecek misafir yâda hizmetlileri de düşünmek gerekir.


Hürriyet Kocaeli




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri