28 / 03 / 2024

Point Bornova'nın lansmanı yapıldı!

 Point Bornova'nın lansmanı yapıldı!

43 yıllık geçmişiyle akaryakıt, otomotiv, gayrimenkul geliştirme, beton, prefabrik, sigortacılık, tarım ve hayvancılık, matbaa mürekkep üretimi sektörlerinde faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdüren Kavuklar Grup, gayrimenkul sektöründe büyüyor...


İçerisinde alışveriş merkezi, rezidans ve ofis barındıran ve 550 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan 600.000 m²’lik projelerini 2015’te tamamlamayı hedefleyen Kavuklar Grup, 2011 yılında koyduğu 5 yılda 5 kat büyümeyi hedefini gerçekleştirmeye çok yaklaşıyor.


Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile 'Yaşam Sizin İçinizde, Siz Yaşamın İçinde'


İzmir'in dünyaya açılış noktası olan Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, İzmir'de ilk kez bu nitelikte 'Yaşam-Eğlence-Spor-Alışveriş' deneyimlerini birarada sunuyor. İzmir'in en büyük karma projesi olarak hayata geçecek ve İzmir'deki değişimin başlangıç noktası olacak. Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Türkiye'nin ilk üstü açılıp kapanabilen nefes alan alışveriş merkezi ile rezidans ve eğlence merkezini bir araya getiriyor.

325 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan, 23 bin metrekare arsa üzerinde 280 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin, 2015'te tamamlanması hedefleniyor.

Sürdürülebilir mimariye büyük önem verilen projenin mimarlığını, 12 mimarlık bürosunun arasında gerçekleştirilen yarışmada birinci seçilen dünyaca ünlü Amerikalı mimarlık ofisi HOK ve Derin Yeşil Mimarlık üstleniyor. 7 gün 24 saat yaşayan 544 konut, eğlence ve çalışma öğelerini biraraya getiren yaşam alanlarından oluşan proje, yılın büyük kısmını açık havada geçirmeyi seven İzmirliler için, dağ, deniz ve şehir temasıyla tasarlandı. 



Türkiye'nin ilk üstü açılıp kapanabilen nefes alan alışveriş merkezi

4 bin metrekarelik alanın üzeri açılıp kapanabilen, dünyada bu ölçekte bir tek Utah, Amerika’da benzeri olan, Türkiye'de ise bir ilk olacak alışveriş merkezi, bu özelliği sayesinde İzmirlileri masmavi gökyüzünden hiçbir zaman ayırmayacak.


Açık sokak kurgusuyla tasarlanan alışveriş merkezi, açılır/kapanır üst örtüsü ile yağışlı günlerde de dünyaca ünlü mağaza ve eğlence alanlarına konforlu erişim sağlamak üzere tasarlandı. 'Deniz, doğa ve şehir' temalarını vurgulayan ferah, dinamik ve farklı iç sokaklarda, ziyaretçilerin alışveriş sonunda yorgunluğunu atabilecekleri açık teras ve manzaralı kafeler ile restoranlar yer alıyor.


Alışveriş ve eğlence merkezi, süpermarket, fitness/SPA merkezi ve 12 adet sinema salonuyla, hem burada yaşayanların hem de ziyarete gelen İzmirlilerin günlük hayattaki tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bununla birlikte yaşam alanlarında gerçekleşecek sanatsal ve kültürel faaliyetler ise  İzmirlilerin sosyal hayatlarını daha da renklendirecek. 


Çocuklara da büyük önem verilen proje, kapsamlı çocuk alanıyla İzmir'in ve bölgenin ilk eğitsel eğlence ve aktivite merkezi olacak. Çocuklar burada, interaktif ve uygulamalı eğitim ile eğlenecekler, eğlenirken öğrenecekler, öğrenirken kendilerini geliştirecekler. 

Konsept Geliştirme ve Kiralama danışmanlığını Jones Lang LaSalle'nin üstlendiği AVM'de, 50 bin metrekare kiralanabilir alanda, 160’dan fazla kiralanabilir ticari alan bulunuyor. Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, alışveriş tutkunlarının daha önce İzmir'de hiç rastlamadıkları markalarla buluştuğu benzersiz bir nokta olacak. 


Dinamik aynı zamanda dingin bir yaşamın adresi

544 konutun bulunduğu 46 katlı ikonik rezidans, 170 metre yüksekliğiyle İzmir'in en çok katlı binası olacak. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan rezidansın her katından deniz manzarası görülebilecek. Özel girişi bulunan rezidansın, mini lounge alanı ve tüm İzmir'i seyreden manzarasıyla İzmirlilere hakettikleri yaşam kalitesini sunacak.


Rezidans sahiplerinin, körfez manzarasını gören mini lounge alanının yanısıra AVM içerisinde bulunan 2000 m2’lik alana sahip fitness/SPA ve açık yüzme havuzuna özel giriş imkanı bulunuyor. 


Alışveriş merkezinin dinamik dünyasına bir asansör uzaklıkta olan rezidanslarda konforlu bir aile yaşamının tüm ayrıcalıklarını hayata geçiren Kavuklar, manzarayı içine sindirmeye fırsat veren dingin bir ortamın tüm gereklerini Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne yansıtıyor.


Kavuklar Gayrimenkul’un kendi müşterilerine özel sunduğu eşsiz concierge ile rezidans sahipleri ayrıcalıklı bir yaşama kavuşacaklar.


Proje, hem İzmir’in merkezine hem de Ankara-İstanbul ve İzmir-Manisa gibi şehirlerarası yollara olan yakınlığı ile Egellerin tercih sebebi olacak. 


Sürdürülebilir mimari ile maksimum enerji verimliliği 

Maksimum yeşile ve projenin sürdürülebilir mimaride olmasına büyük önem veren Kavuklar, ilk aşamadan yeşil bina ilkelerini esasaldı.


LEED (Leadership in Energy and Environmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Gold sertifikasının tüm kriterlerine uygun geliştirilen, doğal aydınlanma ve havalandırmaya imkan tanıyan, hibrid ve elektrikli araçlar için öncelikli park alanı bulunan projede, açık ve yeşil alanların mümkün olduğunca artırılmasına ve mikroklima etkisinin azaltılmasına büyük özen gösterildi. 

Dağ, deniz ve şehir temaları ile işlenen iç sokaklarda her temanın özelliklerini yansıtan, yeşil alanlar,  su peyzaj konsepti ve kule teraslarında yeşil çatılar ve bahçeler bulunuyor.


İç mekanlarda su tüketiminin azaltılması için uygun ekipmanların kullanıldığı, peyzaj alanlarında yerel ve kuraklığa dayanıklı bitki örtüsünün seçimi ile sulama suyu ihtiyacının minimize edildiği projede gri su kullanılıyor.  

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı, tüm malzemelerde yerel ve geri dönüşümlü malzemelerin seçildiği projede, iç mekanlarda sağlığa zararlı gaz salgılayan yapıştırıcı, boya ve kaplama benzeri ürünler kullanılmamasına büyük önem verildi.


2015'te gelecek metro hattı ile toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşılabilecek proje, bisiklet park alanları ile de yaya ulaşımının güçlendirmeyi amaçlıyor.


www.kavuklar.com.tr