29 / 03 / 2024

Nisbetiye 10 projesi 708 bin dolardan başlayan fiyatlarla resmen satışta!

Nisbetiye 10 projesi 708 bin dolardan başlayan fiyatlarla resmen satışta!

    Bugün görücüye çıkan Nisbetiye On’da farklı büyüklüklerde toplam 92 adet rezidans yer alıyor. Bunların 16 adedi 3+1, 36 adedi 2+1 ve 40 adedi 1+1 olarak şekillendirilmiş durumda


 

 

 

Atlas Grup, Renkyol İnşaat ve Birincioğlu İnşaat’ın oluşturduğu ARB İnşaat Ortaklığı, arsa bedeli dahil 150 milyon dolarlık yatırımla, konumu ve zengin ulaşım alternatifleriyle çok özel bir bölge olan Nişantaşı-Etiler-Bebek aksının tam ortasında yeni bir çekim merkezini hayata geçiriyor. Mimari projesi bölgede pek çok prestijli binaya imzasını atmış olan Yüksek Mimar Turgut Toydemir tarafından hazırlanmış olan projenin, iç tasarımı ise Şakirin Camii çalışması ile uluslararası ün kazanan Zeynep Fadıllıoğlu tarafından yapıldı.

 

Gerek konumu, gerek çevresindeki iş ve alış veriş merkezleri itibariyle Avrupa yakasının en gözde ve en cazip lokasyonlarından biri olan Nisbetiye Mahallesinin çehresi değişiyor, mahalle yeni bir yaşam merkezine kavuşuyor. Kuzeyinde Levent Mahallesi ve batısında ise Şişli ilçesinin yer aldığı yaklaşık 5.000 m2 arazinin sınırlarını Nispetiye Caddesi ile Etiler-Büyükdere Caddesinin bağlantısını sağlayan Aytar Caddesi oluşturuyor. Nisbetiye On bünyesinde 92 rezidans ve yaklaşık 11.000 m2 ticari alan barındırıyor.

Nisbetiye On konumu itibariyle tam bir ulaşım zenginliği sunuyor. Kara, deniz ve raylı ulaşım alternatifleriyle hayatı kolaylaştıran bölgenin bir yanında D-100 karayolu ve Boğaziçi Köprüsü, diğer yanında ise TEM otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yer alıyor. Avrupa-Anadolu geçişi açısından son derece önemli olan iki ana arteri birbirine bağlayan Büyükdere Caddesi ise Boğaziçi ve deniz ulaşımının temel direği niteliğinde olan iskeleleri Beşiktaş’tan Maslak’a bağlayan ana ulaşım damarı konumunda. Proje alanına sadece 200 metre uzaklıkta bulunan Levent Metro istasyonu ulaşım sorununa tamamlayıcı çözüm olarak devreye giriyor.

20 yüzyılın başlarında yer alan palas niteliğindeki klasik mimarisiyle bölgenin çehresini değiştirecek ve bölgeye değer katacak olan Nisbetiye On; 9 konut katı, 4 ticari birim katı ve 3 otopark katından oluşuyor. Nispetiye Caddesine bakan cephede şık yeme-içme mekanları planlanırken, Aytar Caddesine bakan cephede ise yüksek metrekareli sanat galerileri, tasarım, dekorasyon ve moda mağazalarının yer alması planlanıyor. Teras katındaki sosyal alanlar ise danışmanlığı Ondörtoniki/Tuğba Buyurucu tarafından yapılan spa ve fitness fonksiyonlarına ayrılmış durumda. Nisbetiye On’u farklı kılan en önemli özelliklerden biri birçok projede bodruma sıkıştırılan bu fonksiyonların, ek maliyetler de yüklenilerek, çatıya konumlandırılması. Böylece mekanın temiz hava sirkülasyonu doğal olarak sağlanmış oluyor. Bu bölümde hamam, buhar odası, sauna gibi alanların yanı sıra yoga, aerobik, pilates gibi çalışmaların yapılacağı stüdyolar ve bir yüzme havuzu yer alacak.

Toplam inşaat Alanı 35.750 m² olan Nisbetiye On’da farklı büyüklüklerde toplam 92 adet rezidans yer alıyor. Bunların 16 adedi 3+1, 36 adedi 2+1 ve 40 adedi 1+1 olarak şekillendirilmiş durumda. 3+1’ler 216 m2, 2+1’ler 119 m2 ile 127 m2 arasında ve 1+1’ler ise 88 m2 ile 127 m2 arasında büyüklüklere sahip. Projenin 4 katında yer alan ve toplam 11.700 m2 kapsayan kiralanabilir alanlarla bölgenin çehresi değişecek.

Rezidansları lansmana özel 708 bin dolar ile 2.165.000 dolar arasında fiyatlarla satışa sunulan projenin yatırımcılığını ARB İnşaat Ortaklığı üstlenirken, projenin pazarlama ve işletmesini ise Gaya Group gerçekleştiriyor. Gaya Group kiralama ve satış hizmetlerinin yanı sıra bina ve tesis yönetimini de üstlenmiş durumda. ARB İnşaat, Atlas Grup, Renkyol İnşaat ve Birincioğlu İnşaat’ın kurduğu, konusunda oldukça deneyimli üç inşaat şirketini bir araya getiren bir ortaklık. Ortaklardan Atlas Grup, 25 yılı aşkın bir süredir, gerek yurt içinde gerek yurtdışında pek çok önemli projeye imzasını koymuş ve ağırlıklı işi inşaat olan bir şirketler grubu. Renkyol İnşaat, faaliyetlerini ağırlıklı olarak Ankara’da sürdüren ve Ankara’da Atlantis Batıkent ve Atlantis AVM projeleri ile dikkati çekmiş bir inşaat şirketi. Birincioğlu İnşaat ise İstanbul’un batı yakasında pek çok konut inşaatı projesini tamamlamış, inşaat sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye sahip bir inşaat şirketi.

Projeyi değerlendiren ARB İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan “Bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçirmiş olan üç farklı firma olarak bu proje için bir araya geldik. Her birimiz için de bu proje çok önemli ve değerli. Sahip olduğumuz bilgi birikimi ve deneyimi bu projeye aktarıp Nişantaşı-Etiler-Bebek hattının tam merkezinde yeni bir çekim merkezi yaratmayı hedefliyoruz. Rezidanslar kadar kiralanacak olan ticari alanların da bölgeye oldukça önemli bir hareketlilik getireceğini düşünüyoruz. Bu alanlardan yıllık 8.000.000 dolar gibi bir kira geliri beklentimiz var. Lansman için belirlediğimiz ve 708 bin dolardan başlayan fiyatlar, projenin oturuma açılmasıyla %50’lik bir artış gösterecektir. Yani yatırımcı için 2 yılda en az %50’lik bir kazanç söz konusu olacaktır. İstanbul bir dünya metropolü. Bugün New York Manhattan’da rezidans metrekare satış fiyatları 35-40 bin dolarlara ulaşmış vaziyette, 100 m2 daireler 3.500.000-6.000.000 dolar arasında alıcı buluyor. Nisbetiye On’un bulunduğu bu bölge de İstanbul’un Manhattan’ı sayılır. Yani buradaki emlak fiyatlarının gidecek çok yolu var” diyerek projeye verdikleri önemin ve projenin yatırımcıya kazandıracaklarının altını çizdi.

İnşaatı devam eden Nisbetiye On’un 2013 yılının 3. çeyreğinde tamamlanıp yaşama açılması planlanıyor. Günümüz modern teknolojisinin gerekliliğini yerine getirmek üzere tasarlanan ve aydınlatma otomasyonundan gelen posta mesajına kadar akıllı bina sistemleriyle donatılan Nisbetiye On, aynı zamanda inşaat aşamasında kullanılan malzemelerden teknik ekipmanlar kadar yeşil bina özellikleriyle de donatılacak ve tüm bu özelliklerle LEED sertifikasına da aday.

Nisbetiye On, yakın çevresine de bir katkı sağlamak maksadıyla binanın cephesinin bulunduğu Nispetiye Caddesi ve Aytar Caddesindeki kaldırımlarının yenilenmesi, peyzaj ve çevre düzenlemesinin yapılmasıyla ilgili bölgeye katkı sağlamaya çalışıyor. ARB İnşaat Ortaklığı yetkilileri bu konuda işbirliğinin nasıl sağlanacağı konusunda Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi ile görüşmelerine devam ediyor. 

http://www.arbinsaat.com/



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri