24 / 04 / 2024

Ofton İnşaat inşaat sektörüne 5 yılda 2 milyar liralık yatırım yapıyor!

Ofton İnşaat inşaat sektörüne 5 yılda 2 milyar liralık yatırım yapıyor!

Şehir merkezinde hayata geçirdiği projelere yenilerini ekleyerek konut sektöründeki lüks kesime hitap eden Ofton İnşaat, ofis, konut ve şehir otelciliğine olan yatırımlarını sürdürüyor


Şehir merkezinde hayata geçirdiği projelere yenilerini ekleyerek konut sektöründeki lüks kesime hitap eden inşaatlarına devam eden Ofton İnşaat, ofis, konut ve şehir otelciliğine olan yatırımlarını sürdürüyor.

Kandilli'deki 136 konutluk projesinin detaylarını Eylül ayında açıklamayı hedefleyen Ofton İnşaat, Piyalepaşa'da gerçekleştirmeyi planladığı iki projeyi şimdiden kamuoyu ile paylaştı. Ofton Next Plaza'nın hazırlıklarını yaptığını açıklayan Ofton İnşaat, 2012'de inşaatına başlayacağı projenin 230 odalı, 4 yıldızlı otel ve kongre merkezi ile 6 bin 500 metrekarelik iş merkezinden oluşacağını duyurdu. Bomonti'de iki projesi daha olacağını belirten Ofton İnşaat'ın buradaki ilk projesi 400 dairelik bir konut projesi olacak. Buna ilave olarak Ortaköy'de Ayios Fokas Rum Ortadoks Kilisesi'nin karşı çaprazında 15 dairelik bir butik residence projesinin de hazırlıklarını sürdüren Ofton inşaat, gelecek 5 yıl içinde konut sektörüne toplam 2 milyar lira ayırdı.

Ofton İnşaat'ın kentsel dönüşüme uygunluk gösteren ve konusuna hakim bir şirket olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Altun, “Şehir merkezlerinde konsept projeler geliştiren bir inşaat şirketiyiz. Bu kapsamda İstanbul'un önemli noktalarında çalışmalar yürütmekteyiz. Proje konseptlerimizi geliştirirken Türkiye'nin yaşam ve ticaret merkezi olan İstanbul'un ihtiyaçlarını gözetiyoruz. Temel olarak çağdaş yaşam biçimi sunmayı ilke edinmiş bir şirket olmamızın yanı sıra, şehir merkezinde üst gelir grubuna yönelik, anahtar teslim konsept inşaat projeleri yapıyoruz. Bu temanın üzerinden yola çıkarak istediğiniz kadar proje geliştirebilirsiniz. Bireysel müşteriler ve yatırımcılar için önemli bir yatırım aracı üretiyoruz. İnsanlar bizden bütün sosyal etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri, huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşayacakları daireler satın alıyorlar. Yatırım amaçlı olarak da bizden daireler alıyorlar” diye konuştu.

BU YIL BİR, GELECEK YIL ÜÇ PROJEYE BAŞLIYOR
2011'in ikinci yarısında hangi gerçekleştirecekleri projeler hakkında detaylı bilgiler aktaran Yönetim Kurulu'nun diğer Eş Başkanı Yusuf Şimşek ise şöyle konuştu: “Şehir merkezinde hayata geçirdiğimiz projelere, yenilerini ekleyerek devam etmeyi düşünüyoruz. Ofis, konut ve şehir otelciliğine olan yatırımlarımıza devam edeceğiz. Taksim'de Ofton Plaza ve Ofton Residence inşaatlarına devam ediyoruz. Piyalepaşa'da iki projemiz var: 230 odalı, 4 yıldızlı otel ve kongre merkezi ile 6 bin 500 metrekarelik “Ofton Next Plaza”  adına taşıyan bir iş merkezi. Ayrıca Ortaköy'de Ayios Fokas Rum Ortadoks Kilisesi'nin karşı çaprazında 15 dairelik bir butik residence projesinin de hazırlıkları içindeyiz. Bununla birlikte yatırımcılarımıza bir diğer müjdemiz de çok yakında detaylarını duyuracağımız Kandilli'deki konut  projemiz. Proje konseptini, ismini ve satış bilgilerini Eylül ayı içerisinde sizlere duyuracağız” diye konuştu.

OFTON İNŞAAT'IN 2011 GÖRÜŞLERİ
Seçim, tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de bir durgunluğa neden oldu. Ancak bu öngörülen bir durgunluktu. Ancak inşaat sektörü sürekli kendini yenileyen bir sektör. Ayrıca kentsel dönüşüme hizmet eden çalışmalarla da, ülke gelişimine ve ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağlayan lokomotif sektörlerden biri. Son yıllarda sağlanan ekonomik istikrar da göz önünde bulundurulursa, etkilenmek bir yana dursun, Eylül – Ekim aylarında sektörde hareketlenmenin artacağını düşünüyorum. Şehir merkezinde talebe uygun, kaliteli ve güvenilir projeleri hayata geçiren bir firma olarak da herhangi bir endişe taşımıyoruz. Çünkü bizim proje kararlarımızı, ülkenin ekonomik koşullarından önce, İstanbul'un ihtiyaçları belirliyor aslında. Şu anda ihtiyaç ve talep olduğunu düşündüğümüz bölgelerde arsalarımız hazır. Yakın vadedeki projelerimiz zaten talebin olduğu bölgelerde olacağından, projelerimize ilginin yoğun olacağını biliyoruz.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri