25 / 04 / 2024

Alaçatı Alancha'ya 6 milyon dolar yatırım yapıldı!

Alaçatı Alancha'ya 6 milyon dolar yatırım yapıldı!

İstanbul’da yeme-içme sektörü de baharı hareketli karşıladı. Bir yandan lüks restoranların ciroları düşerken bir yandan da yenileri birbiri ardına açılmaya devam ediyor.


Yeme-içme dünyası kulislerinde en çok konuşulan konular arasında, mart başında açılan ve 6 milyon dolara mal olduğu söylenen yeni bir restoran başı çekiyor...


Son günlerde yeme-içme kulislerinde St. Regis Oteli içinde mart ayı başında açılan Kemal Demirasal’ın Alaçatı’daki ünlü restoranı Alancha’nın şubesi mercek altında. İş adamı ortağı Evren Köprülü’nün 6 milyon doları bulduğu söylenen yatırımı, Alancha’nın müşterilerine sunduğu lüks ve uluslararası tanıtım atağı konuşuluyor. Ciddi bir yatırım yapıldığı kesin ancak altı milyon dolar şehir efsanesi de olabilir.


Alancha’ya rezervasyon yaptıranlar eğer istiyorsa lüks bir arabayla evlerinden alınıyor sonra tekrar evlerine bırakılıyormuş. Bu ulaşım servisi için lüks segmente bir markadan iki araba kiralanmış. Ayrıca restoranın yurt dışı tanıtımını uluslararası halkla ilişkiler şirketi Flint yapıyormuş.

Henüz gitmedim ama bu lükse karşın Alancha’nın fiyatlarının çok abartılı olmadığı söyleniyor.

Kemal Demirasal’ın Alaçatı’daki iki restoranı Barbun ve Alancha’ya gittiğim için yemeklerin lezzetinden hiç şüphem yok. Zaten yaratıcılığından çok etkilenmiştim.

Ancak kimi internet sitelerinde okuduğum kadarıyla tanıtım için hazırlanan metinlerde “Anadolu mutfağını canlandırarak modern ve yaratıcı bir yemek deneyimi vadeden Alancha, şef Kemal Demirasal önderliğinde İstanbul’un yemek kültürünü değiştirmeye geliyor” gibi çok iddialı bir dil kullanılmış. Bence Kemal Demirasal’ın bu cafcaflı sözcüklere ihtiyacı yok.


Demirasal 2007 yılına dek profesyonel rüzgar sörfü yapan, ödüllü bir sporcu. Şefliğinde de iddialı olmasını saygıyla karşılarım, eminim dediklerini de yapmaya çalışacaktır ama keşke bu gibi değerlendirmeleri yemeklerini tadan uzmanlar yapsaydı...


Radikal/Müge Akgün