24 / 04 / 2024

Bayraktar İnşaat, Ankaraya 1 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Bayraktar İnşaat, Ankaraya 1 milyar dolarlık yatırım yaptı!

6 yılda Ankara'ya toplam 1 milyar dolar tutarında yatırım gerçekleştiren Bayraktar inşaat 2015 yılında konut ve ofislerin bulunduğu mega projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projeleri 2015 yılında hayata geçirmeyi planlıyor.


İNŞAAT faaliyetlerine Başkent Ankara'da Via Tower, Via Green, Via Filat ve ViaTwins projeleriyle devam eden Bayraktar İnşaat, son 6 yılda 1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Ankara'nın ofis ihtiyacına cevap vermeyi hedefleyen Bayraktar İnşaat, 2015 yılında konut ve ofislerin bulunduğu mega projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ankara'da ofis ihtiyacının hala çok fazla olduğunu kaydeden Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar "Ankara'da ofis ihtiyacı  İstanbul  'dan daha fazla, bürokrasinin ve iş dünyasının kalbi Ankara'da tamamladığımız projelerimizle, ofis ihtiyacının belirli bir kısmını karşıladık" diye konuştu. 


DOSOK AİDAT POLİTİKASI 


İş merkezi ve is hanı gibi yapıların yerini plazalara bıraktığını belirten Bayraktar su bilgileri verdi: "Artık plaza yapmak da yetmiyor. İçerisine ofis sahiplerini ve çalışanlarını mutlu eden donatılar koymak gerekiyor. En büyük sorun yüksek aidatlar. Biz yeşil ve akıllı bina sistemleriyle Ankara'nın en düşük aidatlı projelerini hayata geçirdik. Tüketicilerin yaşamını kolaylaştıran donatılar ekledik. Plazalardaki suni isimlendirmenin yol açtığı sağlık problemlerini de ortadan kaldıracak şekilde, açılır camlar dizayn ettik." Eskisehir Yolu üzerinde hayata geçirilen ve 128 ofisten oluşan Via Green projesi, Ankara'nın lik Leed Gold sertifikasına sahip is merkezi. Via Fiat ise yine Eskisehir Yolu'nun yanında Sögütözü'nde, konumlandırılıyor. Via Fiat projesinde 25 bin 542 metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Toplam 68 ofisin yer aldığı projede, 11 kafe/restoran da konumlandırıldı. Yatay konseptte ve modüler olarak tasarlanan ofislerin büyüklükleri 100 metrekareden başlıyor, istenirse de 5 bin 176 metrekareye kadar çıkıyor. 


Star