29 / 03 / 2024

Bitlis Ahlat AVM inşaatı son durum!

Bitlis Ahlat AVM inşaatı son durum!

Bitlis’in Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban Ahlat Belediyesi AVM Eğlence Kültür ve Ticaret Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. AVM inşaatında bir süre gezerek incelemelerde bulundu.


Bitlis’in Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat Belediyesi AVM Eğlence Kültür ve Ticaret Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu.


AVM inşaatında bir süre gezerek incelemelerde bulunan Başkan A. Mümtaz Çoban, burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Başkan A. Mümtaz Çoban, AVM Eğlence Kültür ve Ticaret Merkezi’nin Ahlat için önemli bir proje olduğuna değinerek, "Sosyal ve kültürel alanlarının yanı sıra kapalı otopark, sinema salonu, düğün salonu, bayan ve erkek hamamları, sauna ve fitness center ilçemizde bir ilk ve özel mimarisiyle bu eser şehirleşme, kentleşme ve kalkınma sürecimize de önemli katkı sunacaktır. Yapımı devam eden Ahlat Belediyesi AVM Eğlence, Kültür ve Ticaret Merkezi’nde güneş enerji panelleri ile kendi enerjisini kendisinin karşılaması açısından da büyük önem arz ediyor. Yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alanda yapılacak olan AVM’nin oturum alanı ise 5 bin metrekare olarak düşünüldü. İçerisinde kapalı çarşısı, ticaret amaçlı iş yerleri, büyük market, açık ve kapalı otopark, bayan ve erkek hamamları, sauna ve fitness center, fast food, misafirhane, bürolar, sinema salonu, düğün salonu, çok amaçlı salon, mescit ve restoran olup komplike bir yapıya sahiptir. Yapılacak olan AVM ve bedesten sadece Ahlat’a değil tüm bölgeye hitap edecek bir kapasiteye sahip. Özellikle AVM projemizde yer alan açık ve kapalı otopark, sinema salonu, düğün salonu, bayan ve erkek hamamları, sauna ve fitness center ilçemizde bir ilk ve özel mimarisiyle dikkat çekecektir" dedi.



Hürriyet