29 / 03 / 2024

Dershanelere inşaattan enerji kullanımına kadar vergi indirimi getirilecek!

 Dershanelere inşaattan enerji kullanımına kadar vergi indirimi getirilecek!

Dershanelerin dönüşümünü içeren düzenleme 2014 Ocak ayında TBMM'de yasalaşacak; ancak dershaneler 2015 Eylül ayına kadar bugünkü faaliyetlerini sürdürebilecek. Dershanelere inşaattan enerji kullanımına kadar vergi indirimi geliyor...



MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Bakanlar Kurulu'na sunduğu taslağın ayrıntılarına göre dershanelerin dönüşümünü içeren düzenleme 2014 Ocak ayında TBMM'de yasalaşacak; ancak dershaneler 2015 Eylül ayına kadar bugünkü faaliyetlerini sürdürebilecek. 


Kanun çıktıktan sonra 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde hemen özel okula dönüşebilecek ancak yeni bir okul kurmak için desteğe ihtiyacı olacak dershanelere teşvikler verilecek. Bu kapsamda bu dershanelere Hazine arazisi sağlanacak. İnşaattan enerji kullanımına kadar vergi indirimi getirilecek. Uygun faizli kredi verilecek. Mevcut borçları yapılandırılacak. 

Boş kalan sınıfları dahil olmak üzere kontenjan açıklarına öğrenci desteği verilecek. Devlet okulunda okuyan bir öğrencinin maliyeti olan 2 bin 500 liralık destek verilecek. Yeni okul yapımı için 3-4 yıllık bir süre verilecek ve teşvikler karşılığında taahhüt istenecek. Altyapısı uyan yaklaşık 300-400 dershanenin teşviklerden yararlanması bekleniyor. 


Habertürk Gazetesi