28 / 03 / 2024

Folkart Yapı'dan Çeşme'ye otel projesi!

Folkart Yapı'dan Çeşme'ye otel projesi!

İzmir'de gerçekleştirdiği A Plus projelerle adını emlak sektörüne altın harflerle yazan Folkart Yapı, kentin gelişimine yönelik yepyeni projelere imza atacak.




İzmir'de gerçekleştirdiği A Plus projelerle adını emlak sektörüne altın harflerle yazan Folkart Yapı, kentin gelişimine yönelik yepyeni projelere imza atacak. Bayraklıdaki Folkart Towers Projesi'nin ardından Avrupa'nın en yüksek binasını İzmir'de yapmak için de kolları sıvayan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kentin emlak falına baktı, 20 yıl sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Bayraklıdaki Folkart Towers Projesi'nin ardından Avrupa'nın en yüksek binasını İzmir'de yapmak için de kolları sıvayan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 20 yıl sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

•Bayraklı yeni kent merkezi İzmir'e nasıl bir ivme katacak? 

Bayraklı; yani yeni kent merkezi denilen bölge İzmir'in lam kalbinde duruyor. Liman arkasından başlayıp Halkapınar, Bayraklı ve Turan diye dört bölgeye ayrılıyor. Toplam 471 hektarlık bir alan. Yani önümüzdeki 20 yıl içinde buraya Folkart Towers büyüklüğünde 125 proje daha yapılacak. Folkart Tovvers'ta 4 bin kişi çalışıyor, yaşıyor olduğuna göre 125 ile 4 bini çarptığımızda 500 bin kişilik bir nüfus ortaya çıkıyor. Yani önümüzdeki 20 yıllık süreçte kentin kalbine 500 bin nüfuslu bir şehir eklenecek. Bu nüfus bu bölgeye gelip yerleşecek. Hem ticaret hayatı hem finans dünyası, rezidanslar, alışveriş ve eğlence merkezleri burada olacak. 


Rahmetli Ahmet Piriştina'nın 2003 yılında söylediği gibi. Bayraklı geçilen yer değil gidilen yer olacak. Bıı hayal gerçekleşmeye başladı. İmar sorunları çözüldü. İnşaat izinleri alınabilir hale geldi. Şu anda ruhsatı almış, inşaata başlamış ya da ruhsatı almak üzere olan 20'ye yakın proje var. Bunlar yavaş yavaş yükselmeye başlayacak. Bu bölge tam bir şantiyeye dönüşecek. 


•İzmir'i inşaat sektörü açısından değerlendirir misiniz? 

Kentin, sektördeki geleceğini nasıl görüyorsunuz? Turizm ve inşaat sektörlerinde çok ciddi bir hareketlilik olacak. İzmir-İstanbul arası 3,5 saate inecek. İstanbul'un tek alternatifi de İzmir'dir. Doğasıyla, yeşiliyle, tarım ve turizm imkanlarıyla, limanı, gelişmekle olan sanayi bölgeleri ile İstanbul'un tek alternatifi. İzmir, otoyol ile birlikte İstanbul'a çok yakın bir şehir haline gelecek. İstanbul'un alternatifi Bursa, Ankara, Antalya, hiçbiri olamaz. İstanbul doldu taşıyor ve yeni yatırımcıların gideceği tek adres İzmir'dir. 


• Avrupa 'nın en yüksek binası projesi ne aşamada? 

Yeni kent merkezinde Avrupa'nın en yüksek binasını yapmaya hazırlanıyoruz. 

Projesi tamamlanmak üzere bu sene içinde temellerini atacağız. Yaklaşık 400 metre yüksekliğinde. 85 kattan oluşan ve 600 milyon TL'lik yatırımla Avrupa'nın en yüksek binasını İzmir'e kazandıracağız. Bütün bunlar kentin ekonomisini doğrudan etkileyen projelerdir. 125 tane Folkart büyüklüğünde proje, yaklaşık 16-20 milyar dolarlık yatırım demek. Bu  İzmir  ekonomisinin sadece yeni kent merkezi sayesinde bile nerelere gelebileceğini anlatmaya yetiyor. Çünkü inşaat ekonomiye doğrudan katkı sağlayan bir sektördür. Türkiye'nin en büyük sektörü de diyebiliriz. GSMH'in tek başına yüzde 7'sini oluşturuyor ve Türkiye'deki sektörlerin yüzde 30'unu ilgilendiriyor. 


Diğer projeler hakkında bilgi alabilir miyiz? 

Bornova Projesi devam ediyor. Bornova projesi, 850 daireden oluşuyor. 300 milyonluk bir yatırım. 24 ayda bitirilecek. Bornova'da bir yatırım daha olacak, bin daire ve ofisten oluşuyor. 350 milyon civarında bir yatırım. Yine Çeşme'de bu sene Folkart Paşa Limanı Villaları'nın önünde, denize sıfır rezidans ve otel yapacağız.

 

Toplam bu sene gerçekleştireceğimiz proje sayısı 4 ve toplamda 1.2 milyarlık bir yatırım yapıyoruz. Tüm bunlar izmirlilerin gösterdiği ilginin sonucunda oldu. Avrupa'nın en yüksek binası bizim İzmir'e bir armağanımız olacak. Bu tür projeler şehre basamak allatan projelerdir. Binalar insanlık tarihi boyunca hep insanların ilgisini çekmiştir. Yüksek, geniş, büyük binalar, mimarisi farklı olan binalar, hemen hemen her kesimin ilgisini çeker. Turistik seyehat sırasında Avrupa'nın en yüksek binası o şehirde ise gidip onu görmek istersiniz. Folkart'ı 5 yıl içinde ülkenin 1 numaralı inşaat şirketi yapacağım söyleyen Sancak, efsane belediye başkanı merhum Ahmet Piriştina'nın sözünü hatırlatarak, "Bayraklı, Başkan Piriştina'nın dediği gibi, geçilecek değil; gidilecek yeroKcalT' dedi 


'İZMİR'İ KİMSE TUTAMAYACAK' 

"İzmir için hak etmediği şeyler söyleniyor. Oysa İzmir'in önü oldukça açıktır. İzmir-İstanbul otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Treni sayesinde kentin Türkiye ile ilişkisi güçlenecek. Herkesin sempati ile baktığı ve herkesin bir gün burada yaşamak istediği bir şehir İzmir. Önümüzdeki üç yıldan sonra, özellikle otoyol bitince İzmir'i tutmak mümkün olmayacak."


'İZMİR'DE HER ŞEY VAR'

 "Coğrafi imkanlarıyla, havasıyla, suyuyla, yaşantısıyla çok sevdim İzmir'i. Artık İstanbul'un trafik sorunlarından. Kalabalığından yorulmuştum. İki kent arasındaki farkı şu anda en iyi kıyaslayabileceklerden biriyim. 

Her şeyden önce arada yaşam kalitesi var. İstanbul'da yaşam kalitesi çok düşük. Bana göre İzmir'de de her şey var. Şehrin önü çok açık." 


Gözlem



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler