23 / 04 / 2024

Gaziantep Yeşil Vadi Projesi'nde sona gelindi!

 Gaziantep Yeşil Vadi Projesi'nde sona gelindi!

Dünyada örneği olmayan Yeşil Vadi Projesi'nde son noktaya geldiklerini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, adaylığının resmi olarak açıklanmasıyla birlikte 20 bin konutluk yeni bir projeyi daha hayata geçireceği müjdesini verdi...



Dünyada örneği olmayan Yeşil Vadi Projesi'nde son noktaya geldiklerini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, adaylığının resmi olarak açıklanmasıyla birlikte 20 bin konutluk yeni bir projeyi daha hayata geçireceği müjdesini verdi. Adaylık sürecinde hiç durmadıklarını, hızlı bir tempoyla çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Tahmazoğlu, "Yüzde 80'i çarpık yapılaşma olan Şahinbey'i yeşil cenneti yapma amacının yanısıra ev sahibi olmayan insanları ev sahibi yapmayı hedefledik. Projelerimiz hazır, paramız hazır, ekibimiz hazır" dedi. 


KENTSEL dönüşümde en başardı yerin Şahinbey olduğunu, mahkemeye gitme ranının çok düşük olduğunu söyleyen Mehmet Tahmazoğlu, "Vatandaşla yüzde 98 uzlaşarak, el sıkışarak anlaşıyoruz. Burada mağduriyetten sözetmek mümkün değiL Anlaşamadıklarımız mahkemeye gidiyor, mahkeme size bir değer tesbiti yapıyor. Bilirkişi aracılığıyla çıkan neticeler inanın birçoğunda bizim verdiğimiz fiyaun altında çıkn. Biz insanları hakikaten mağdur etmiyoruz bilakis, 5-10 bin lira gerektiğinde fazla veriyoruz" dedi. 


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile, Yeşil Vadi, Kentsel Dönüşüm ve aday olması ve kazanması halinde yeni projelerini konuştuk.  Amerika'yı, Japonya'yı, Kore'yi gezdiğini, Güney Afrika, Rusya, doğu, ban kuzey güney çarpraz, heryerii dolaştığını ve oralarda böyle parklar olmadığını söyleyen Tahmazoğlu, "Türkiye'de en büyük park oluyor ve işlevsel olarak baktığınız zaman bu kadar işlevi olan bir park Türkiye'de yok. İçine 8 bin kişilik anfi tiyatro yapnlc Kültürel sosyal meydanlarımız var, panayırlar, kır düğünleri konserler olacak. 


Her türlü aktiviteye açık. Bisiklet yürüyüş yolları yapılacak. 100. Yıl Parkı 400 bin metrekare yapılı alan, burası 1 milyon 700 bin metrekare. 4 katından fazla" dedi. Tahmazoğlu, Avrupa yı, Amerika'yı/ Japonya'yı, Kore'yi gezdiğini, Güney Afrika, Rusya, doğu, batı kuzey güney çarpraz, heryerii dolaştığını ve oralarda böyle parklar olmadığını söyledi. 



ÇILGIN PROJE YEŞİL VADİ, 100. YIL PARKINDAN 4 KAT BÜYÜK 


Yeşil Vadi Projesinin park, yol ve konut olmak üzere 3 aşamalı bir proje olduğunu, son noktaya geldiklerini belirten Tahmazoğlu, Yeşilvadi Projesinin dünyada bir örneğinin olmadığını söyledi. AvruProjenin tamamının 7 milyon metrekare olduğunuj 1 milyon 700 bininin park, bunun dışında okul alanları, cami alanları, yollar, spor alanları olduğunu anlatan Tahmazoğlu, "Çılgın bir proje. Sayın Başbakanımızla da konuştum inşallah açılışını ben yapacağım dedi. Parkımızın 1 milyon 700 bin metrekaresini ihale ettik. 

Parkın tamamında çalışma var. 1,2 ve 3. etapları bir ay içinde bitiriyoruz. Birinci etapbın 1 Milyon 250 bin metrekaresini bitirmiş olacağız. Kalan 450 bin metrekare de yaza kadar bitmiş olacak. Parkın içinde en başta piknik alanları, yürüyüş yollan, spor alanları, halı saha, basketbol, çok sayıda değişik kapalı yüzme havuzu olacak. 86 bin 500 bin metrekare gölet alanımız var" dedi. 


100 İNSANDAN 98'İ MEMNUN 


Ülke genelinde kentsel dönüşümde en t başarılı yerin Şahinbey olduğunu, bu anlamda örnek bir ilçe olduklarını söyleyen Tahmazoğlu şöyle konuştu:"Vatandaşa baktığınız zaman mahkemeye gitme oranımız çok düşük. Vatandaşla yüzde 98 uzlaşarak, el sıkışarak anlaşıyoruz. Burada mağduriyetten sözetmek mümkün değil. Bu başarılı bir örnek. 100 taneden iki tanesi memnun olmamış. Sanki o yüzde 2 yüzde 98'in önüne geçiriliyor. Anlaşamadıklarımız mahkemeye gidiyor, mahkeme size bir değer tesbiti yapıyor. Bilirkişi aracılığıyla çıkan neticeler inanın birçoğunda bizim verdiğimiz fiyaün alunda çıktı. Biz insanları hakikaten mağdur etmiyoruz bilakis,5-ıo bin lira gerektiğinde fazla veriyoruz. Bunu da şunun için veriyoruz o insanlar evini taşıyacak, bir geçiş süresi taşınma masrafı olacak, taşınırken bazı eşyalarında kınlma dökülme olacak onu da karşılasın ve insanların gönlü hoş olsun diye yapıyoruz. Dolayısıyla iyi bir rakam. Hangi işi yapsanız 100 insandan doksan sekizini memnun edersiniz? 

0 noktada herhangi bir sıkıntı yok." 1 12 ŞERİTLİ YOL AÇIYORUZ 600 Milyon TL'Iik proje yatınmlan olduğunu, böylesine büyük yatırımların Türkiye'nin hiçbir yerinde mümkün olmadığını dile getiren Tahmazoğlu, "Bize İstanbul Büyükşehir Belediyesi i milyon metrakere deniziçini doldurarak, park yapıyor dünyayı ayağa kaldırıyor. Siz iki katını yapıyorsunuz sesiniz çıkmıyor diyorlar. 

2014 yaza kalmayacak hepsi bitecek, muhteşem olacak. Sadece park değil yanına biz 50 metre genişliğinde 12 şeritli yol açıyoruz. Yol 50-100 sene buranın ihtiyacını karşılayacak. Bunun kamulaştırma işlemi o kadar zorki. Karayollan yıllarca uğraşıyor. Parası hazır olduğu halde uğraşa uğraşa bitiremiyorlar mahkemeler. Biz bakın yolun kamulaştırmasını, parkın kamulaştırmasını yaptık. 2500 kişiyle anlaşma yapmışız. Yeşilvadi'de 4 milyon metrekare yeri kamulaştırdık. İnsanların ya bahçesini almışız, ya tarlasını, ya ahırını ya da evini almışız. Kolay bir iş değil" dedi. 


BURALAR RİSKLİ ALAN DEĞİL Mİ? 


Şahinbey'de 31 mahallenin riskli alan ilan edilmesiyle ilgili muhalefetin eleştirilerini sorduğumuz Tahmazoğlu şunları söyledi:"Bu iş çarpıtılmaya çalışılıyor. Kanunda geçen teknik ismi riskli alan, eskiden kentsel dönüşüm yapmamız gereken alan diyorduk, şimdi kanunda riskli alanların dönüştürülmesi ile ilgili kanun dediği için riskli alan tabiri oradan geliyor. 


Gaziantep 27



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler