19 / 04 / 2024

İstanbul merkezli operasyonda 16 kişi tutuklandı!

 İstanbul merkezli operasyonda 16 kişi tutuklandı!

İstanbul merkezli operasyonda, Barış Güler, S. Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü S.Aslan ve iş adamı Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklandı, 14 kişi de serbest bırakıldı...


İstanbul merkezli operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilenlerden 16'sı tutuklandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilenlerden 16 kişinin işlemleri tamamlandı.Mahkeme, Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve iş adamı Reza Zerrab'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin tutuklanmasına karar verdi. 


14 kişi serbest bırakıldı


Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderilenlerden, Abdullah Oğuz Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin serbest bırakılmasına karar verildi.Mahkemeye sevk edilen diğer 35 kişinin işlemleri sürüyor.


14 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulanması

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Abdullah Oğuz Bayraktar, Hüseyin Avni Sipahi, Ali Seydi Karaoğlu, Yavuz Çelik, Mehmet Erdal, İsmail Kibici, Ekrem Eray Arda, Ahmet Emil, Ali Karaaslan, Sadık Soylu, Mehmet Ali Karaman, Fuat Kuşçu, İsmail Çakal ve Abdullah Uçar serbest bırakıldı.


Mahkeme, serbest bırakılma kararını, "isnat edilen suç vasfı, delil durumu, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların tutuklamayı gerektirecek şekilde bulunmaması, delilleri yok etme, gizleme ve karartma ihtimali olmaması, ilerde suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması nedeniyle ileride mağduriyetlerine sebep olmamasına" göre aldı.


Mahkeme, serbest bıraktığı kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve evlerine en yakın emniyet birimine haftada bir kez imza verme şartı barındıran adli kontrol tedbiri uygulanmasına da hükmetti.

İş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 23 şüpheliye ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Ağaoğlu'yla birlikte 9 kişi savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılmış ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.


Adliyeden ayrıldılar


Mahkemedeki işlemleri tamamlanan 16 kişinin serbest kalması, adliyede bekleyen yakınları tarafından sevinç ve alkışlarla karşılandı.Abdullah Oğuz Bayraktar, adliye çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, "Hiçbir şey anlamadık. İtikatlı insanlarız biz zaten. Adalete güveniyoruz. Allah yardımcımız olsun" dedi. Serbest kalanların çıkışı sırasında, kendilerini bekleyenler ile gazeteciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Mahkeme tarafından serbest bırakılan kişiler, otomobillerle adliyeden ayrıldı.


Mahkemeye sevk edilen  2 kişi daha  tutuklandı 


Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 21 kişinin işlemleri tamamlandı. Mahkeme, bu kişilerden Ali Tunç ile Sevinç Doğan'ın tutuklanmasına karar verdi.


Fatih Belediye Başkanı da serbest bırakıldı


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 19 kişi ise serbest bırakıldı. 

Böylece operasyon kapsamında yürütülen 3 ayrı soruşturmada tutuklananların sayısı 24 oldu.  


AA