29 / 03 / 2024

İstanbul'da proje geliştirmeye uygun arsalar azalıyor mu?

İstanbul'da proje geliştirmeye uygun arsalar azalıyor mu?

Son 11 yılda 100 bin bağımsız bölüme imza atan Emlak Konut GYO, markayı İstanbul dışına taşımak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. İlk adımı Ankara'da atan Emlak Konut GYO, diğer şehirlerdeki ihale süreçlerine de devam ediyor.


Emlak Konut'tan Anadolu atağı Son 11 yılda 100 bin bağımsız bölüme imza atan Emlak Konut GYO, markayı İstanbul dışına taşımak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Ankara  ile Anadolu'ya ilk adımı atan şirketin İzmir, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Denizli, Niğde, Nevşehir ve Yalova'da arsa stokları bulunuyor. 

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, markayı İstanbul dışına taşımak üzere faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Anadolu'ya yayılma hedefleri doğrultusunda ilk adımı Ankara'da Sofa Loca projesiyle atan Emlak Konut GYO, diğer şehirlerdeki ihale süreçlerine de devam ediyor.

'Emlak Konut' markasını ve bu marka arkasındaki hikayeyi İstanbul dışındaki şehirlere taşımayı hedeflediklerini anlatan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yakın zamanda Konya Meram'da bulunan arsa içinde çok başarılı geçen bir gelir paylaşımı ihalesi düzenlediklerini söyledi. 

Kurum "Ayrıca, Ankara Mühye ve Ankara Yenimahalle'de de geliştireceğimiz projelerle ilgili de çok önemli seviyede talep aldık ve iyi sonuçlarla ihalelerini tamamladık. İzmir, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Denizli, Niğde, Nevşehir ve Yalova gibi şehirlerimizde de kıymetli bir arsa stoğumuz bulunuyor. Bunlar üzerinde de ihale süreçlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul dışındaki arsalarımız için de yükleniciler tarafından talebin gayet kuvvetli olduğunu görüyoruz ve bu da bizi Anadolu şehirlerine gelecek yıllarda yapabileceğimiz yatırımlar için cesaretlendiriyor" dedi. 


HEDEFLERİ YİNE AŞTI 

2015 Mayıs ayı satış verilerini de değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ilk çeyrek için belirledikleri 1.519 adetlik satış hedefini 2.101 adetlik satış ile aştıklarını hatırlattı. Kurum "1.051 bağımsız bölüm satışı ve 523.9 milyon TL satış geliri ile 2015 yılı başından bugüne kadar satışı yapılan bağımsız bölümlerin değerinin 2.57 milyarTLye, satışı yapılan bağımsız bölüm adedinin ise aynı dönemde 4.071 adete ulaştığı görülüyor. Elde edilen bu sonuçlar; satış değeri olarak ilk yarı hedefi olan 2.44 milyarTLnin beşinci ay sonu itibariyle aşıldığını, satış adedi göz önünde bulundurulduğunda ise beşinci ay sonu itibariyle ilk yarı hedefi olan 4.141 adete yaklaşıldığını gösteriyor. Toplama baktığımızda son 11 yılda 100 bin bağımsız bölüme imza attığımızı görüyoruz" diye konuştu. 


Her bölgesi kıymetli Emlak Konut portföyünde üzerinde henüz proje geliştirilmeyen arsaların toplam 11 milyon metrekareyi geçtiğini belirten Murat Kurum, eldeki tüm imkanları güçlü bir arsa portföyüne sahip olmak için harcadıklarını ifade etti. Kurum "Özellikle İstanbul'da büyük proje geliştirmeye uygun arsaların gün geçtikçe azalıyor. Emlak Konut, sahip olduğu büyük ölçekli arsalarla önemli bir imkanı sunuyor. Başakşehir Kayabaşı ve Hoşdere bölgelerinde çok yakın parseller üzerinde geliştirmekte olduğumuz projelerin tamamlanmalarıyla birlikte çok büyük bir sinerji oluşacak.İstanbul'un ayrı ayrı her bölgesi kıymetli. Her bölgeyi değerli kılan farklı unsurlar var. Bu yüzden belli bir bölgeye odaklanmak yerine kârlı ve gelecek vadeden tüm arsaları yatırım planlarımıza dahil ediyoruz. Gerek Anadolu yakası, gerek Avrupa yakasının birçok bölgesinde arsalarımız bulunuyor. Bununla birlikte Başakşehir ve kuzeyindeki arsalarımızın daha fazla olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu. 


28 OKULU HİZMETE SUNDU 

Sosyal sorumluluk projelerine özel önem verdiklerini anlatan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şu ana kadar toplam 28 okul, 4 kreş, 6 sağlık tesisi ve 10 caminin yapılmasına vesile olduklarını ve bu donatıların bir kısmının da halkın hizmetine sunduklarını sözlerine ekledi. 


15 bin TL peşinatla ev sahibi yapıyor 

Gayrimenkul sektöründeki çalışmalarına artan bir hızla devam ettiklerini hatırlatan Murat Kurum, en son Avcılar'da konumlanan 'Emlak Konut Ispartakule Evleri'yle alt ve orta gelir grubuna yönelik konut projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Şehit aileleri, gazi ve engelliler düşünülerek projelendirilen 'Emlak Konut Ispartakule Evleri'nin özel ödeme koşullarıyla dikkat çektiğini hatırlatan Kurum, 1.500 konutun kuraya sunulacağı projede 15 bin liradan başlayan ve 240 aya varan vadeyle ev sahibi olma imkanı sunulduğunu kaydetti. Projeyle ilgili bilgi veren Kurum "Toplam 1.849 adet konut ile 33 adet ticari üniteyi bünyesinde barındıran 'Emlak Konut Ispartakule Evleri'nde sosyal alanların yanında bir 100 metrekarelik tuzlu su akvaryumu da yer alıyor. Süs havuzları ve 654 metrekarelik kum havuzu da projenin dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor" diye konuştu. 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum Evini hemen al peşinatı sonra öde 

EgeYapı Group tarafından Emlak Konut GYO güvencesiyle Bağcılar'da hayata geçirilen ve yaşamın başladığı Batışehir; ev sahibi olmak isteyenleri ve yatırımcıları avantajlı fiyatlar ve cazip ödeme planlarından oluşan Ramazan kampanyası ile buluşturuyor. Bulunduğu bölgeye adını veren ve tüm etapları tamamlandığında yaklaşık 15 bin kişinin yaşayacağı Batışehir, Ramazana özel kampanyasıyla ev sahibi olmak isteyenlere; peşinatı 2 yıl erteleyerek ,- banka kredisi ödemelerine ise hemen başlayarak ev sahibi olma fırsatını sunuyor. Farklı ödeme planlarından yararlanmak isteyenler ise 36 ay yüzde 0 faiz veya 60 ay yüzde 0,69 firma vadeli ödeme planlarıyla Batışehir'den daire sahibi olabiliyor. Batışehir'de; her ihtiyaca uygun 1+0'dan 5+1 dublekslere kadar farklı daire seçenekleriyle toplam 3 bin 266 konut ve rezidans, 121 mağaza ile ünlü markalara ev sahipliği yapacak Batı Cadde, Doğa Koleji, Four Points by Sheraton Hotel, A+ ofisler, spor alanları bulunuyor. 


Akşam