18 / 04 / 2024

İzmir 'Yapı, İnşaat Zirvesi' 28 Nisan'da başlıyor!

 İzmir 'Yapı, İnşaat Zirvesi' 28 Nisan'da başlıyor!

Türk-Arap ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) İzmir Şubesi ve Müteahhitler Federasyonu’ nun organizasyonunda 28 - 30 Nisan 2014 arasında Çeşme Sheraton Hotel’ de "Yapı, İnşaat Zirvesi" düzenlenecek...




Türk-Arap ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) İzmir Şubesi ve Müteahhitler Federasyonu’nun organizasyonunda "Yapı, İnşaat Zirvesi" düzenlenecek. İzmir'e ekonomik bağlantılar ve tanıtım anlamında önemli katkılar sağlaması beklenen zirve, 28-30 Nisan 2014 arasında Çeşme ilçesindeki Sheraton Hotel’de yapılacak. Türk işadamları ve TURAB üyesi 22 Arap ülkesi arasında ikili görüşmeler ve yeni iş bağlantıları kurulması için zemin hazırlanacak.


Zirve hakkındaki bilgilendirme toplantısına İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, TURAB İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar ve Başkan Yardımcısı Çetin Güvercin, KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı ve Kuzey Hizmet Müdürü Oğuz Kılınç ile İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer katıldı. Arap ülkeleriyle Türkiye'nin tarih ve kültür bağlarının, ikili ilişkileri her açıdan geliştirecek önemli unsurlar olduğunu vurgulayan TURAB Şube Başkanı Attar, “Derneğimiz, var olan ilişkileri daha fazla güçlendirmek maksadıyla sürekli projeler üretmekte ve Türk ile Arap ülkeleri işadamları arasındaki bağı güçlendirmek, ekonomik birliktelikler sağlamak için organizasyonlar gerçekleştirmektedir.” dedi.


ZİRVEYE 500 ARAP İŞADAMI GELECEK


Zirveye Arap ülkelerinden 500 işadamının geleceğini belirten Attar, şunları kaydetti: “Bu amaçla Yapı ve İnşaat Zirvesi’nde yapı ve inşaat konularında faaliyet gösteren, bu konuda yatırım ve işbirliklerini hedefleyen firmaların birarada olmasını temin edeceğiz. Katılacak yerli firmalarımız, stantlar açarak ürünlerini ve firmalarını sergileyecek. İkili iş görüşmelerinde, doğrudan temas ve bilgilenme imkanı elde edecekler. Arap ülkelerinden bakanlar, ticaret ve sanayi odalarıyla mesleki kuruluşların temsilcilerini, organizasyona katkı vermek ve ekonomik fayda sağlamak üzere İzmir'e davet etmiş bulunuyoruz. Arap ülkelerinden gelecek davetli sayısı 500 civarında olup katılım için gerekli temaslar ve onaylar alınmış bulunmaktadır.”


'ARAP ÜLKELERİ İZMİR İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR'


Federasyon Başkanı Nasır ise kısa bir süre önce KOSGEB desteğiyle Dubai'ye bir iş ziyareti yaptıklarını hatırlatarak, Ortadoğu ve Arap ülkelerinin İzmir için önemli bir pazar olduğunu vurguladı. İzmir ve Ege Bölgesi’nin Arap coğrafyasında yeterince tanıtılamadığını söyleyen Nasır, “İnşaat, 200 sektörü ve 5 bin kalem ürünü içeren lokomotif bir sektördür. Nisan ayında gerçekleştirilecek Yapı ve İnşaat Zirvesi’nin önemi çok büyük. Sadece yapı malzemeleri değil, yurtdışında inşaat projeleri yapmamızın da önünün açılacağını düşünüyorum. İzmirli müteahhitler, gerek insan kaynağı gerekse teknik altyapı anlamında yurtdışında önemli işler yapabilecek kapasitede fakat gerçekleştirilen projeler, bireysel başarılar olarak kalıyor. Müteahhitler Federasyonu olarak daha örgütlü bir şekilde hareket etmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.



Ege Telgraf





Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler