20 / 04 / 2024

Kadıköy Belediyesi inşaatlarda sıkı denetim başlattı!

 Kadıköy Belediyesi inşaatlarda sıkı denetim başlattı!

Kadıköy Belediyesi, yoğunlaşan inşaat faaliyetleri üzerine 12 kişilik bir denetim ekibi kurdu ve inşaat denetimlerini gerçekleştirmeye başladı. Ekipler, 3 ayrı araçla kentteki şantiyeleri dolaşıp, inşaat faaliyetlerini denetleyecek.


Kadıköy Belediyesi, çevreyi korumak ve iş güvenliğini sağlamak amacıyla inşaatlardaki denetimlerini sıklaştırdı. Özel olarak tahsis edilen araçlarla denetim yapacak mühendisler, eksiklik tespit ettikleri inşaatlara ceza yazacak.


Kadıköy Belediyesi, çevreyi korumak ve iş güvenliğini sağlamak amacıyla inşaatlardaki denetimlerini sıklaştırdı. Özel olarak tahsis edilen araçlarla denetim yapacak mühendisler, eksiklik tespit ettikleri inşaatlara ceza yazacak. Belediye, yoğunlaşan inşaat faaliyetleri üzerine 12 kişilik bir denetim ekibi kurdu ve inşaat denetimlerini gerçekleştirmeye başladı. Ekipler, 3 ayrı araçla kentteki şantiyeleri dolaşıp, inşaat faaliyetlerini denetleyecek. 3 aracın 2 tanesi ring halinde kentteki inşaat faaliyetlerini sürekli olarak takip edecek. Mühendisler, inşaatlarda iş güvenliği, inşaat kalitesi, inşaatın çevreye etkileriyle ilgili kurallara uyulup uyulmadığını rapor edip kayıtlara geçirecek. Kurallara uyulmadığı tespit edilen inşaatlarda sorumlulara ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde cezai işlem uygulanacak. Ayrıca sadece yıkımları denetlemesi için mühendis görevlendirildi. Kadıköy Belediyesi verilerine göre kentte 20132014 yıllarında toplam 1438 bina yıkıldı, 805 inşaata ruhsat verildi. Geçen yıl. inşaat işgali sebebiyle 78 inşaata toplam 53 bin TL para cezası uygulandı. 


Zaman