29 / 03 / 2024

Kayıtdışı çalışan korsan emlakçılar kayıt altına alınacak!

Kayıtdışı çalışan korsan emlakçılar kayıt altına alınacak!

SAMSUN Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, hazırlık aşaması tamamlanan Emlak Müşavirlik Yasa Tasarısı'nın içeriği hakkında bilgi verdi..


SAMSUN Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, hazırlık aşaması tamamlanan Emlak Müşavirlik Yasa Tasarısı'nın içeriği hakkında bilgi verdi. 


Yasa tasarısına İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda son şeklinin verildiğini belirten Oral "Yasa çıktığı zaman kayıtdışı çalışan korsan emlakçılar kayıt altına alınacak. Ayrıca kanunda vatandaşı bir kaç defa mağdur eden emlakçıya kınama, üçüncü defa mağdur eden emlakçıya ise 3 ila 5 yıla kadar hapis cezasının verileceği belirtiliyor "dedi. 


Emlak Müşavirlik Yasa Tasarısı ile komisyoncu, danışman ve emlakçı gibi meslek tanımlamalarının emlak müşavirliği altında toplanacağını söyleyen Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral" Yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldükten sonra kriterleri tutmayan emlakçılar Maliye Bakanlığı tarafından kapatılacak. İnternetten ev satışı yapan ve kiralayanlar takibe alınacak, 1 daireden fazla satış yada kiralayanlar bir daha böyle işlem yapamayacaklar, "diye konuştu. 


VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI EKİPLERİ YETERSİZ  

Korsan emlakçıları kendilerininde takip ettiğini söyleyen Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral şunları kaydetti;" Bana korsan emlakçılarla ilgili bir şikayet gelince gerekli yerlere bildirim yapıyorum. Vergi Dairesi Başkanlığı kendi imkanları dahilinde kayıt dışı işletmeleri engelemeye çalışıyor ancak bu çalışma yeterli değil." Zekeriya FIRAT 


Hedef Halk