16 / 04 / 2024

Konut fiyatları neden artıyor?

Konut fiyatları neden artıyor?

İnternet üzerinden konut alım satım portalı hurriyetemlak.com, 2014 Mayıs ayı emlak endeksini açıkladı. Açıklanan oranlara göre, Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 23'e yükseldi.


İnternet üzerinden konut alım satım portalı hurriyetemlak.com, 2014 Mayıs ayı emlak endeksini açıkladı. Açıklanan oranlara göre, Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 23'ü bulurken, satılık konudarın metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 154 lira olarak yansıdı. Kiralık konudarın ortalama metrekare fiyatının 14 lira olduğu Türkiye'de, amortisman süresi ise ortalama 13 yıl olarak gerçekleşti. 


REKOR İSTANBUL'DA


 Endekse göre, İstanbul'da satılık konutlarda metrekare ortalaması yüzde 28 artarak 2 bin 800 liraya kadar çıktı. Kiralık evlerin metrekare ortalaması ise yüzde 29 artış göstererek 18 lirayı buldu. 


Ankara'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 18 oranında artış gösterdi. Satılık metrekare fiyat ortalamasının bin 390 lira olduğu Ankara'da, kiralık evlerde ortalama fiyat 7 lira olarak gerçekleşti. 


İzmir'de bulunan sanlık konudarın metrekare ortalama fiyatı ise bir yılda yüzde 13 artarak bin 720 liraya ulaştı. Kiralık konutlarda ortalama fiyat ise yüzde 8 arttı ve metrekarede 8 liraya ulaştı.


Birgün