28 / 03 / 2024

Konut sektörüne metrobüs desteği!

Konut sektörüne metrobüs desteği!

Toplu ulaşımda büyük kolaylık sağlayan metro ve metrobüs, gittiği bölgelerin değerini de katlıyor. Bu bölgelerden biri de Beylikdüzü. Akkuş Grup Başkanı Abdülkadir Akkuş, metrekare fiyatlarının şimdiden 3-4 bine çıktığını söyledi..


Hükümetin toplu ulaşımı rahatlatmak için bir uçtan diğer uca ulaştırdığı metrobüs ve metro hattı gittiği bölgelerin değerini de artırıyor. Bunlardan biri de Beylikdüzü. Anadolu Yakası'ndan Beylikdüzü'ne uzatılan metrobüs ve İncirli'den TÜYAP'a kadar gidecek metro hattı ilçede metrekare fiyatlarını şimdiden 3-4 bin lira arasında yükseltti. İnşaat firmaları da bu ilgiyi yatırımlarıyla değerlendiriyor. Bu yatırımcılardan biri de Akkuş Grup. Beylikdüzü'ne daha önce yaptıkları 48 ve 26 konutun yanı sıra, 200 konutluk yeni projelerine de başlayacaklarını açıklayan Akkuş Grup Başkanı Abdülkadir Akkuş, üç proje için toplamda 100 milyon liralık yatırım ve toplamda 274 konut inşa etmiş olacak.


1+1'DE KİRALAR BİN TL

Bölgede son bir yılda yaklaşık yüzde 40'lık bir değer artışı olduğunu söyleyen Abdülkadir Akkuş, kiralık ve satılık gayrimenkuller hakkında da bilgiverdi. Akkuş, şunları söyledi: "Diyelim ki 150 metrekarelik bir konut 420-450 bin lira arasında olurken, şimdi fiyatlar 550, 600 ve 650 bin liraya kadar çıkıyor. Bu konutun şerefiyesine, kuzey ve güney cephesine kadar da değişiyor. Kiralar da yükseldi, 1+1'ler bin liradan aşağı yok. 2+1'ler de bin 300-bin 400 liradan şu anda alıcı buluyor." Kendilerinin, ilçede 48 daire ve 8 dükkandan oluşan Alya Residence 1 projesini bitirdiklerini, şimdi ikinci ve üçüncü projeye başlayacaklarını ve toplam 100 milyon lira yatırım yapacaklarını söyledi.


Faizlerin düşmesi talebi canlandırdı

Merkez Bankası'nın yüzde 10'a çıkardığı faizi kademeli yüzde 7.50'ye kadara düşürmesinin talebi canlandırdığını söyleyen Abdülkadir Akkuş, satış ofislerine gelen konut alıcılarında artış olduğunu söyledi. Akkuş, şöyle devam etti: “Bizim müşterilerden de gördüğümüz talepte, faizlerin yüzde 0.80'i aşmaması gerekiyor. 0.90'ları aşınca sıkıntı oluyor. Zaten biri geçince satışlar duruyor."


Yeni Şafak



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler