23 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: Antalya'daki stadyum, spor salonu ve yüzme havuzu çalışmalarımız devam ediyor!

Recep Tayyip Erdoğan: Antalya'daki stadyum, spor salonu ve yüzme havuzu çalışmalarımız devam ediyor!

Tayyip Erdoğan: Antalya'ya bir sözümüz vardı, 33 bin kişilik bir stadyum sözü vermiştik. Temeli attık. Antalya kapalı spor salonunun ihalesini tamamladık. Tam olimpik yüzme havuzu proje çalışmaları devam ediyor...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim insanımıza sevdamız var. Bizim milletimize, ülkemize aşkımız var. Bizim şehirlerimize, tutkumuz var. Biz, şehirdeki rant bizim olsun, prestij bizim olsun, idare bizde olsun, güç bizde olsun diye değil, şehre hizmet etmek, huzura güvenliğe kavuşturmak için, imar ve inşa etmek için bu yollardayız" dedi.


Başbakan Erdoğan, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından ANFAS EXPO Fuar Alanı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında, kentte bir kez daha tarihi günler yaşadıklarını belirterek, 2 gün içerisinde resmi açılışı yapılacak yatırımlara dikkati çekti.


Antalya'da yeni bir dönemin kapılarını araladıklarını dile getiren Erdoğan, "Dün İzmir'de açıkladığımız 12 il belediye başkan adayıyla birlikte sayı 80'e ulaştı, geriye sadece bir ilimiz kaldı, Antalya. Bugün de Antalya adamızı açıklıyoruz. 81 vilayetin büyükşehir ve il belediye başkanlarını böylece  açıklamış oluyoruz. Antalya'da sadece adayımızı açıklamıyoruz. Antalya'da bugün açılışlar yaptık. Bu gece burada misafirim, yarın da açılışlara devam edeceğiz" diye konuştu.


Gazipaşa Havalimanı'nın resmen hizmete açtıklarını, 2 bin metre olan pist uzunluğunu 2 bin 500 metreye çıkarma kararı aldıklarını anlatan Erdoğan, Manavgat'ta da 21 kalem yatırımı resmen hizmete sunduklarını belirtti.


Erdoğan, yarın da Antalya merkez ve merkez ilçelerinde tamamlanan, 75 ayrı eserden oluşan 678 milyon liralık yatırımın resmi açılışını yapacaklarını, oradan da Korkuteli'ne geçerek 178 milyon liralık 11, Finike'de ise 12 milyon liralık 5 ayrı eseri resmi olarak hizmete açacaklarını aktardı.


Antalya'da 2 gün boyunca 1 milyar 211 milyon liralık eser hizmet ve yatırımını açılışını gerçekleştirmiş olacaklarına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti


"Bütün bu eser ve hizmet yatırımlarının Antalya'ya hayırlı olmasını diliyorum. Antalya 11 yıllık hükümetlerimiz döneminde bizim adeta göz bebeğimiz oldu. 11 yıl boyunca Antalya'ya çok büyük hizmetler, eserler kazandırdık. Antalya'yı bir dünya markası yapmak için, prestijli projeleri hayata geçirdik. Antalya'yı sadece Türkiye'de değil, dünyada da farklı bir noktaya taşımanın mücadelesi için de olduk."


Erdoğan, Antalya'da 11 yıllık süreçte yaptıkları yatırımların toplam tutarının 13 milyar lira olduğuna işaret etti. Ulaştırma, haberleşme için 2,5 milyar lira, eğitim için 1,5 milyar, orman ve su işleri için 920 milyon, enerjide 745  milyon, adalette 205 milyon, toplu konutta 505 milyon, sağlıkta 390 milyon lira tutarında yatırım yaptıklarını ifade etti.


Antalya'da 66 bin 518 derslik yaptıklarını, 2 yeni üniversite kurduklarını, yeni hastanelerle sağlık tesisleriyle sağlık personeli sayısıyla bu ili turizmin olduğu kadar sağlığın da merkezi haline getirdiklerini vurgulayan Erdoğan, yılda 3 milyon turist çekebilen Antalya'nın bu yıl Kasım ayı sonu itibarıyla 11 milyon 400 bin turisti ağırladığını söyledi.


Göreve geldiklerinde mevcut havalimanını genişletme kararı aldıklarını ve hemen o adımı attıklarını dile getiren Erdoğan, 295 kilometre bölünmüş yol yaptıkları bu ili aynı zamanda doğalgazla da tanıştırdıklarını anlattı.


-"Antalya'da çok büyük projeleri başlattık"


Turizm, tarım, sağlık, enerji, konut gibi alanlarda Antalya'yı ilklerle tanıştırdıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:


"Antalya'da çok büyük projeleri başlattık. Bu projeler hızla devam ediyor. Antalya'ya bir sözümüz vardı, 33 bin kişilik bir stadyum sözü vermiştik. Evet, bu verdiğimiz sözün arkasında durduk, temeli attık. Şu anda inşaatı hızla devam ediyor. 10 bin seyirci kapasiteli Antalya kapalı spor salonunun ihalesini tamamladık, yarın onun da temelini atıyoruz. 3 bin seyirci kapasiteli tam olimpik yüzme havuzu proje çalışmaları devam ediyor."


Gazipaşa ve Demre yat limanlarını da 2016 yılında tamamlamış olacaklarına değinen Erdoğan, "Bin yatak kapasiteli, 6 hastaneden oluşacak şehir hastanesini de inşa ediyoruz. Toplam 550 kilometre uzunluğunda Kayseri-Antalya demiryolu projesinin çalışmalarına başladık. Antalya-Alanya arasında bir otoban için de proje çalışmalarını başlattık. Antalya-Manavgat-Alanya ile inşallah artık otobana kavuşturuyoruz. Başlattığımız projeleri hızla sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.


-"Bizim milletimize, ülkemize aşkımız var"


"Antalya'yı turizmde, eğitimde, sağlıkta, tarımda daha da büyütmeye, Akdeniz'in parlayan yıldızı haline, dünyada bir marka şehir haline getirmeye devam edeceğiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bir şehir vizyonla büyür. Bir şehir planla projeyle büyür. Şehirle ilgili hayalleriniz olacak. Şehre aşkınız olacak, sevdanız olacak. Bir şehir ancak bu şekilde gelişecek. Her zaman söylüyorum. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim, insanımıza sevdamız var. Bizim, milletimize, ülkemize aşkımız var. Bizim, şehirlerimize tutkumuz var. Biz, şehirdeki rant bizim olsun, prestij bizim olsun, idare bizde olsun, güç bizde olsun diye değil, şehre hizmet etmek, şehri büyütmek, huzura, güvenliğe kavuşturmak için, imar ve inşa etmek için bu yollardayız. Tıpkı Aşık Veysel'in ifadesiyle, 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.' Evet, gideceğiz gündüz gece. Durmak yok yola devam."


-"Antalya'ya yazık ediyorlar"


"Antalya 5 yıldır bir fetret dönemi yaşıyor" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:


"Antalya, kamu yatırımlarını bolca alsa da yerelde vizyon eksikliği nedeniyle bu potansiyelini açığa çıkaramıyor. Dünya şehri olması gereken Antalya ne yazık ki ufuksuzluğa, vizyonsuzluğa mahkum ediliyor. Antalya'ya bir rant kapısı olarak bakanlar, Antalya'ya yazık ediyorlar. Antalya'yı yolsuzluğun, usulsüzlüğün merkezi haline getirenler, Antalya'ya yazık ediyor. Antalya, bunları hak etmiyor. Antalya gelenekleriyle köküyle ruhuyla örtüşmeyen zihniyetleri hak etmiyor. İşte 30 Mart inşallah Antalya için yeni bir milat  olacak. Antalya, inşallah 30 Mart'ta yeni bir başlangıç yapacak, yeni ufuklara doğru yelken açacak. AK Parti olarak Antalya'yı her zaman olduğu gibi bir kez daha farklı şekilde kucaklayacağız. Antalya'yı tekrar hizmet yatırımlarıyla, en önemlisi de ufukla vizyonla buluşturacağız. Bunun için çok ama çok çalışacağız.


Antalya'da bizi çok yoğun bir 3,5 ay bekliyor. 29 Mart akşamına kadar rehavet yok. Gevşeme yok, ihmal yok. Durmak yok. 29 Mart akşamına kadar 81 vilayetin tamamında, Antalya'da kavga asla yok, münakaşa yok, çekişme yok. Bütün teşkilat bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Antalya’da her eve, her haneye, her dükkana ulaşacağız. Antalya'da her bir kardeşimize, vatandaşımıza tek tek ulaşacağız. Onlara Antalya'da neler yaptığımızı anlatacağız. Unutmayın, hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. Ne yaparsanız yapın insanoğlu unutur. 'Yapma yav, bunu siz mi yapmıştınız' der. Yapılanları görür ama bunun bu iktidar tarafından yapıldığını ancak birisi hatırlatınca kendisi de hemen o anda anlayabilir. Devam eden projelerimizi göstereceğiz, başlayacağımız projeleri anlatacağız. Belediyecilikte AK Parti'nin nasıl lider olduğunu anlatacağız. Yalanın değil, gerçeğin egemen olmasını bizzat biz sağlayacağız."


-"Antalya'da ocaklara ateş düşmüyor"


Terör meselesine muhalefet partilerinini yaklaşımını eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:


"İşte terör meselesi, CHP de MHP de BDP de terör meselesi üzerinden farklı farklı kara propagandalar yapıyorlar ama bizim bu konuda söyleyeceğimiz çok net. Antalya'ya son 1 yıldır yeni şehitler gelmiyor. Antalya'da ocaklara ateş düşmüyor, Anneler yavrularını yitirmiyor. İstikrar sayesinde güvenlik sayesinde Antalya'ya dünyanın her ülkesinden akın akın turist geliyor. Antalya'da anneler, babalar, turizmciler, çiftçi huzurlu."


"CHP, MHP, BDP ne derse desin. Antalya'da, diğer 80 vilayetimizde sonuç ortada" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:


"Göreve geldiğimizde 230 milyar dolar milli gelire sahip Türkiye, şu anda 782 milyar dolar milli gelire sahip. 2012 sonu itibarıyla ve büyüme hızına bakıyorsunuz son çeyrekte 4,4 büyüme. Dört dörtlük büyüme hızı. 9 ayda yüzde 4'lük büyüme. Dünyada ilk 5-6 ülkede Türkiye yerini aldı. Bu barış sürecini tesis ederken hiçbir şeyden taviz vermedik. CHP, Antalya'da istismar ettiği bayrağı gidip Hakkari'de sallayamadı. Orada anlaşma farklıydı. İzmir'de salladığın Türk bayrağını gel de Hakkari'de salla. Niye sallayamadın? Ama biz 81 vilayetin 81'inde de şanlı bayrağımızı, yüreğimizle göğsümüzü gere gere sallandırdık, sallandırıyoruz. Bayraktan utandılar. İzmir'de, Antalya'da Türk bayrağını sallamak kolay. Haydi Hakkari'de bunu yap. Bunlar Sivas’ın ötesine söyleye söyleye zor gittiler. Hiç duyuyor musunuz gittiklerini? Seçim kampanyası başladığı zaman mecburen birkaç ilde dolaşacaklardır.


'Ulusalcıyız' diyorlar ama Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayamıyorlar. 'Milliyetçiyiz' diyor ama milletin her bir ferdine aynı nazarla bakamıyorlar. Sloganlarla konuşmak suretiyle siyaset yapılmaz. Biz, iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, ortaya hizmet koyuyoruz.  Onlar, 'şehitler gelsin, gençler hayatlarını kaybetsinler' diye ellerini ovuştururken, biz ölümleri nasıl durdururuz, gözyaşlarını nasıl dindiririz, Türkiye'yi nasıl büyütürüz, ülkemizin güç itibarına nasıl itibar kazandırırız, bunun gayreti içindeyiz."


AA




Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura, 3. Havalimanı, Satışa çıkacak projeler