25 / 04 / 2024

Teknopanel, Sakarya'da yeni bir üretim tesisi kuracak!

 Teknopanel, Sakarya'da yeni bir üretim tesisi kuracak!

Teknopanel, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesisinin ardından geçtiğimiz yılın başlarında Sakarya 2'nci OSB'de 35 bin metrekarelik alana yeni üretim tesisini kurdu. 2014 yılı Kasım ayında devreye aldıkları yeni ekspande polistiren (EPS) hattıyla üretim kapasitelerini artırdıklarını söyleyen Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, Marmara Bölgesi'nde daha da güçlenmeyi hedeflediklerini belirtti.



Teknopanel, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesisinin ardından geçtiğimiz yılın başlarında Sakarya 2'nci OSB'de 35 bin metrekarelik alana yeni üretim tesisini kurdu. 2014 yılı Kasım ayında devreye aldıkları yeni ekspande polistiren (EPS) hattıyla üretim kapasitelerini artırdıklarını söyleyen Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, Marmara Bölgesi'nde daha da güçlenmeyi hedeflediklerini belirtti. Firmalarının 2005 yılında kurulduğunu kaydeden Kahveci, bugüne kadar sandviç panel ve EPS ısı yalıtım malzemesi sektöründe daha iyi ürün ve hizmet sağlamak için, üretim teknolojilerine, Ar-Ge çalışmalarına, satış ve pazarlama faaliyetlerine, insan kaynaklarına aralıksız yatırım yaptıklarını belirtti. Teknopanel, Teknopor, Teknosistem, markalarıyla çalıştıklarını anlatan Kahveci, çalışmalarım yurtiçi ve dışında sürdürdüklerini söyledi. 


Mersin'de üretime başladıkları ilk yıl önce EPS hattını ardından da sandviç panel hattını devreye alarak yurtiçinde satışlara başladıklarını kaydeden Kahveci, 2007'de ise yurtdışı pazarına ürün ve hizmet sağlamaya başladıklarını bildirdi. 


Geçen yıl ise Sakarya yatırımını tamamlayarak yıllık 6.5 milyon metrekare olan sandviç panel üretim kapasitelerini 10 milyon metrekareye çıkardıklarını dile getiren Kahveci, "200 bin metreküp olan EPS üretim kapasitemizi ise 850 bin metreküpe taşıdık" dedi. Yatırımlarının önümüzdeki süreçte de artan ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğini ifade eden Kahveci, hedeflerinin iki grubunda da liderlik olduğunu vurguladı. 


"Üretimde iç pazarda zirveyi amaçlıyoruz" 

Türkiye'nin 2014'te yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeler nedeniyle iyimser bir tablo sergilemediğini dile getiren Orhan Kahveci, Teknopanel'in aldığı stratejik kararlar doğrultusunda attığı adımlarla bu tablodan etkilenmediğini bildirdi. Kapasite bazında ülkenin en büyük sandviç panel tesislerinden birine sahip olduklarını vurgulayan Kahveci, "Çalışmalarımızı 2015'te üretim bazında ilk sıraya yerleşme hedefiyle sürdürüyoruz. Bu hedefimize ulaşabilmek amacıyla üretim kapasitemizi artırdık. 2014 yılında panel üretimimiz bir önceki yıla göre yüzde 20 aitti" dedi. 


İSO 500'de ilerleme hedefinde Sakarya'daki yeni yatırımlarında 110 kişiye sağladıkları istihdamla personel sayılarının 280'e ulaştığını ifade eden Kahveci, insan kaynaklarına yaptıkları yatırımlarla beraber öncelikli hedeflerinin ürün kalitesini ve marka güvenirliğini devam ettirmek olduğunu dile getirdi. Kahveci, 2013 verilerine göre İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi'nde 460'ıncı sırada yer aldıklarını bildirdi. Yapacakları yeni yatıranlarla öncelikli hedeflerinin ilk 500 içindeki yerlerini korumak olduğunu kaydeden Kahveci, ardından da üst sıralara doğru ilerlemek istediklerini söyledi. 


"Üretimin yüzde 40'nı ihraç etmeyi hedefliyoruz" 

Üretimlerinin yaklaşık yüzde 30'unu 20 ülkeye ihraç ettiklerini ve ihracatlarının iş hacimleri içindeki oranını yüzde 40'lara taşımayı hedeflediklerini anlatan Orhan Kahveci, "Yeni pazarlar bulmak amacıyla alanında profesyonel ekibimizle pazar araştırmaları yapıyor, hedefimize uygun fuarlara katılım gösteriyoruz" dedi.


Türkiye inşaat sektörünün önemli alt başlıklarından biri olan yalıtım sektöründe, bu yıla kadar örgütlü olarak temsil edilmeyen yalıtımlı sandviç panel üreticilerinin bir araya gelerek, PANELDER'i faaliyete geçirdiğini kaydeden Orhan Kahveci, bu oluşumu desteklediklerini söyledi. Kahveci, "Mayıs 2014'te resmi kuruluşunu tamamlayan dernek, iç pazarda üretilen yalıtımlı sandviç panellerin, dünya standartlarında üretilmesini ve uygulanmasını kendisine misyon edindi. Sektörümüz, PANELDER üe sektörün sorunlarını değerlendirecek ve yol haritalarını çizecek" şeklinde konuştu. 


Dünya ek